Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Șase clădiri publice din Oradea vor primi energie de la sisteme fotovoltaice

Consilierii locali au votat în cadrul ședinței extraordinare de marți, 29 noiembrie 2022, studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici pentru proiectul „Sisteme fotovoltaice pentru clădiri publice – Municipiul Oradea”.

Proiectul va fi depus spre finanțare prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

Clădiri propuse

Cele șase clădiri publice care fac obiectul proiectului sunt: Piața Rogerius -Centru de afaceri cu produse agroalimentare, Arena Antonio Alexe, Colegiul Economic Partenie Cosma, Liceul Sportiv Bihorul, Cantina de Ajutor Social și Sala Polivalentă.

„Puterea maximă a celor șase centrale fotovoltaice va fi de aproape un 1 MW, ca să respectăm toate condițiile ghidului de finanțare, urmând ca în etapa următoare, dacă se vor deschide și alte apeluri, să depunem și alte clădiri pentru finanțare”, a precizat primarul Florin Birta, în cadrul ședinței Consiliului Local.

Implementarea proiectului va aduce beneficii reale, precum reducerea consumului de energie electrică din surse convenționale, reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră (CO2) precum și scăderea cheltuielilor de operare prin scăderea costurilor cu energia electrică la nivelul instituțiilor publice din Municipiul Oradea.

Obiectivul general al investiției este valorificarea resurselor energetice regenerabile pentru producerea energiei „verzi”, pentru autoconsum și reducerea globală a emisiilor de gaze cu efect de seră la nivelul Municipiului Oradea.

Valoarea totală estimată de implementare a proiectului este de 6.581.259,42 lei (TVA inclus), iar valoarea de finanțare nerambursabilă solicitată de 4.666.255,27 lei (fără TVA). Sursele de finanțare pentru cheltuielile eligibile sunt fondul de coeziune – 85%, bugetul de stat – 15% și bugetul local – cheltuielile neeligibile.

Total
7
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Lucia Niculae este noul business development director al Pedro Construct

Articolul următor

Bazin de înot în valoare de 30 milioane lei, încălzit cu panouri fotovoltaice, la Diosig

Citește și:
Citeste mai mult

Încă un pasaj subteran la Oradea

Se pregătesc planurile pentru Pasajul Decebal. Strada T. Vladimirescu spre centură va avea patru benzi. Se fac primii…
Zi de Zi știri economice:
Total
7
Share