Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Acord de cooperare în domeniul energiei între România și Ungaria

Pentru a gestiona criza energetică și pentru a promova securitatea aprovizionării, Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) și Oficiul Ungar pentru Energie și Utilități Publice (MEKH) au semnat un acord de cooperare.

Având în vedere criza energetică, nevoia de securitate a aprovizionării a crescut semnificativ în ultimele luni, iar importanța cooperării internaționale pentru aceasta a crescut de asemenea. Acordul de cooperare dintre autoritățile de reglementare din România și Ungaria vizează gestionarea mai eficientă a situației de criză și consolidarea securității noastre.

Provocarea crizei energetice

Relația bilaterală dintre ANRE și MEKH a fost strânsă și directă, într-un mod demn de autorități independente de reglementare în domeniul energiei din țări vecine și în trecut, dar, părțile au văzut întărirea formală a cooperării ca fiind justificată, având în vedere provocarea creată de criza energetică.

Acordul oferă un cadru general pentru negocierile bilaterale dintre cele două părți, pentru schimbul de experiență în domeniile energetice reglementate de autorități și pentru împărtășirea reciprocă a cunoștințelor și a bunelor practici aferente în domeniul cadrului legislativ în continuă dezvoltare al UE, transmite ANRE.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Putem spune cu mândrie că Maramureșul este un ținut minunat, vatră a tradițiilor, a oamenilor primitori, a peisajelor de poveste, a portului și folclorului popular, a preparatelor tradiționale cu un gust aparte, cum nu mai găsești în alt colț al lumii.

Cinci județe din Transilvania și Banat, promovate în Marea Britanie

Articolul următor
Acestea sunt UMB (România), WeBuild (Italia), Mapa-Cengiz (Turcia).

Granzii autostrăzilor din România: UMB, WeBuild și Mapa - Cengiz

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share