Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Rezerve în scădere la Banca Națională a României

La 30 noiembrie 2022, rezervele valutare la Banca Naţională a României se situau la nivelul de 45.594 milioane euro, față de 46.291 milioane euro la 31 octombrie 2022, potrivit unui comunicat al băncii.

În cursul lunii au avut loc intrări de 2.187 milioane euro, reprezentând: modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit la BNR; alimentarea conturilor Ministerului Finanțelor (inclusiv sumele rezultate din emisiunile de obligațiuni ale Ministerului Finanțelor în valoare nominală totală de aproximativ 755 milioane euro); alimentarea contului Comisiei Europene și altele.

De asemenea, în cursul lunii noimebrie au mai avut loc ieşiri de 2.884 milioane euro, reprezentând: modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit la BNR; plăți de rate și dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută (inclusiv rambursarea emisiunii de obligaţiuni denominată în euro a Ministerului Finanțelor, în sumă de aproximativ 1.655 milioane euro) și altele.

Rezerva de aur

Nivelul rezervei de aur s-a menţinut la 103,6 tone. În condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale, valoarea acesteia s-a situat la 5.634 milioane euro.

Rezervele internaţionale ale României (valute plus aur) la 30 noiembrie 2022 au fost de 51.228 milioane euro, faţă de 51.786 milioane euro la 31 octombrie 2022.

Plăţile scadente în luna decembrie 2022 în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanţelor, însumează circa 205 milioane euro.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
pentru fiecare dintre noi ziua de 1 decembrie este acel moment când avem răgazul să contemplăm mai mult la valorile și aspirațiile care ne definesc și care conturează conceptul de identitate națională.

Ministrul investițiilor europene: “În România intră zilnic 8 milioane € de la UE”

Articolul următor
Putem spune cu mândrie că Maramureșul este un ținut minunat, vatră a tradițiilor, a oamenilor primitori, a peisajelor de poveste, a portului și folclorului popular, a preparatelor tradiționale cu un gust aparte, cum nu mai găsești în alt colț al lumii.

Cinci județe din Transilvania și Banat, promovate în Marea Britanie

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share