Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ministrul investițiilor europene: “În România intră zilnic 8 milioane € de la UE”

pentru fiecare dintre noi ziua de 1 decembrie este acel moment când avem răgazul să contemplăm mai mult la valorile și aspirațiile care ne definesc și care conturează conceptul de identitate națională.
Oficialul din fruntea MIPE a prezentat, la Șimleu, marile proiecte ale României finanțate din bani europeni | Foto: Răzvan Petrovan

Ministrul Marcel Boloș a transmis un mesaj românilor, cu ocazia participării la evenimentul dedicat Zilei Naționale, organizat în orașul sălăjean Șimleu Silvaniei.

„Dragi români de pretutindeni, pentru fiecare dintre noi ziua de 1 decembrie este acel moment când avem răgazul să contemplăm mai mult la valorile și aspirațiile care ne definesc și care conturează conceptul de identitate națională. Este o zi în care, în sufletul și inima fiecăruia dintre noi ar trebui să vibreze câte un licăr de bucurie, pentru că acum 104 ani, națiunea noastră a cerut, în numele libertății eterne, afirmarea şi valorificarea drepturilor, nestrămutate şi inalienabile, la deplina viaţă naţională.

Atunci, în Sala Mare a Unirii din Cetatea Alba Iulia, 1.228 de delegați oficiali ai națiunii române, care reprezentau întreaga Transilvanie, au votat în unanimitate unirea Transilvaniei cu România. Aceștia sunt înaintașii noștri: bravi și demni, capabili de sacrificiul suprem. Imaginați-vă cum ar fi fost să fiți acolo când Vasile Goldiș a citit rezoluția Unirii.

Nu există român adevărat care să intre în Sala Mare a Unirii din Alba Iulia și să nu vibreze de emoție la gândul că acolo, în ziua de 1 decembrie 1918, s‑a realizat marele vis al românilor, acela de a înfăptui România Mare, România Unită, România Eternă. Documentul de căpătâi al Unirii este gravat pe peretele interior al Sălii Marii Uniri din eterna noastră Cetate Alba Iulia.

Tot acolo, ministerul pe care îl conduc a lăsat un alt document care să dăinuie peste timp, de importanță vitală pentru România Modernă, respectiv acordul de parteneriat pentru dezvoltarea României, încheiat cu Comisia Europeană. Este un document prin care ne-am angajat să dezvoltăm țara cu bani europeni, să conviețuim frățește și, de ce nu, să ne mândrim cu tot ce am făcut și facem la nivel internațional.  Aceasta este o formă de respect, care să ne fie mărturie că și noi am dus mai departe misiunea începută de urmași”.

pentru fiecare dintre noi ziua de 1 decembrie este acel moment când avem răgazul să contemplăm mai mult la valorile și aspirațiile care ne definesc și care conturează conceptul de identitate națională.  pentru fiecare dintre noi ziua de 1 decembrie este acel moment când avem răgazul să contemplăm mai mult la valorile și aspirațiile care ne definesc și care conturează conceptul de identitate națională.  pentru fiecare dintre noi ziua de 1 decembrie este acel moment când avem răgazul să contemplăm mai mult la valorile și aspirațiile care ne definesc și care conturează conceptul de identitate națională.  pentru fiecare dintre noi ziua de 1 decembrie este acel moment când avem răgazul să contemplăm mai mult la valorile și aspirațiile care ne definesc și care conturează conceptul de identitate națională. 

Primim triplu față de contribuția la UE

“Suntem o Românie Mare, facem lucruri mari: autostrăzi, spitale, școli din bani europeni. De la aderarea la blocul european, bilanțul pentru noi arată așa: o contribuție de 24 miliarde euro și 70 miliarde primite. Deci pentru fiecare euro contribuit, alți trei au intrat în țară. Sunt 46 miliarde care au schimbat fața României în toate domeniile strategice. În cei 15 ani, sunt peste 8 milioane euro pe zi care au ajuns în țară.

Vă propun un exercițiu de imaginație. Cum ar fi arătat România fără autostrăzile Cernavodă – Constanta, Nădlac – Arad – Timișoara, Lugoj -Deva sau Sebeș – Turda, aeroporturile Constanța, Craiova, Oradea, Iași, Suceava, sau liniile de metrou M5 și M4? Dar fără proiectele de apă-canalizare, sau cele peste 11 miliarde euro investite pentru mediul de afaceri?

Chiar și în aceste vremuri grele în care la graniță avem un război, chiar dacă traiul ne este afectat de criza energetică, chiar dacă a trebuit să trecem peste o criză pandemică, noi toți românii am luptat și luptăm cu toată energia, pentru că îndârjirea nu ne‑o poate lua nimeni. Știm că putem învinge orice greutate dacă suntem solidari.

Suntem un popor creștin cu valori morale sănătoase, suntem un popor ospitalier, suntem un popor european. Rar ieși din casa unui ardelean fără să nu ți se pună pe masă câte ceva din ceea ce se cheamă omenie, cum de asemenea respectul față de cei din jur și hărnicia sunt fundamente ale conviețuirii sociale. Toate aceste lucruri definesc cu adevărat poporul român și România Unită”, a spus Boloș.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Promelek XXI este antreprenor general în construirea unui parc fotovoltaic destinat companiei IFM Electronic Romania Sibiu.

Promelek instalează un parc fotovoltaic pentru IFM Electronic

Articolul următor

Rezerve în scădere la Banca Națională a României

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share