Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

XPN și-a făcut focus grup IT&C. Prima reuniune: la Madd Electronics

Platforma X Party & Networking (XPN) adună oameni din domenii diferite: diplomație, instituții publice, universități, profesii liberale, media, organizații profesionale.
Antreprenorii din industria informatică s-au întâlnit la ceas de seară, într-o atmosferă relaxată | Foto: XPN

30 de manageri din tehnologia informațiilor și comunicații au participat la prima reuniune a focus grupului inițiat la Cluj de către platforma XPN.

“Platforma X Party & Networking (XPN) adună oameni din domenii diferite: diplomație, instituții publice, universități, profesii liberale, media, organizații profesionale. Noi am constituit anumite focus grupuri tematice pe care le-am format în funcție de interese și de partenerii pe care îl avem în platformă.

Astfel, avem focus grupuri de construcții și infrastructură; industrie / producție, energie / logistică; food & drink; femei lider; produse și servicii suport. Am decis să facem un focus grup pe discuții pe partea de IT&C, unde să participe oamenii din software, hardware, servicii IT, firme care folosesc infrastructura de IT preponderent, precum call centerele.

Desigur, fiecare firmă folosește tehnologia informației, însă mă refer acum la cele care au drept “core” IT-ul. Ideea este să creăm un nucleu, să ne cunoaștem, să ne împrietenim, să dezvoltăm o comunitate mai mică, altfel decât mari organizații cum sunt clusterele sau alte asemenea asocieri”, a rezumat Florin Bugnar, managerul Intelglobalis, fondator al platformei XPN.

Managerii din IT, “trimiși” la bibliotecă

Directorul general al companiei Pitech Plus, Bogdan Herea, președintele Clubului Oamenilor de Afaceri Francezi, le-a explicat invitaților de ce este importantă cultura organizațională, în contextul de lucru actual, pentru retenția angajaților.

“Eu am ajuns în Cluj după ce plecasem din București, cu un “viraj” prin Franța timp de 13 ani. Atunci l-am cunoscut pe Voicu Oprean, de la AROBS, care era într-un apartament din Piața Cipariu, cu 5-10 băieți. Din 2005 încoace lucrurile au evoluat enorm la Cluj. Recent a fost un exit la Fortech, unul dintre cele mai mari din IT în România, companie fondată de un clujean.

Și noi am avut exit în 2019, cu un grup francez. A venit apoi pandemia și am ajuns la concluzia că este mult mai ieftin să păstrezi angajații decât să încerci să aduci alții. Am făcut mai multe lucruri care ne-au ajutat să avem un nivel de retenție mult mai bun decât media din domeniu. Am învățat oamenii să construiască împreună cu noi.

Un obiectiv a fost ca echipele de management să citească minimum 12 cărți de dezvoltare personală pe an, câte una pe lună. A fost un salt enorm din punctul de vedere al coeziunii; urmează să ducem acest proiect mai departe, în interiorul echipelor. O altă dorință de-a mea este să văd cât mai multe femei în domeniul nostru, mai ales în posturi de conducere”, a spus oficialul Pitech Plus.

Evenimentul s-a finalizat printr-o sesiune de networking. Printre invitați s-au numărat manageri ai unor companii, organizații și instituții precum AROBS, Betfair, Pitech Plus, Madd Electronics Group, Holisun, Profi Rom Food, Montegra Solutions, FME, Rapidonkey – Rodeapps, InfoMunca, Digital România, Universitatea Babeș-Bolyai, Universitatea Tehnică.

Grup de discuții pentru femei lider

Focus grupul destinat femeilor s-a reunit, la final de toamnă, la Restaurantul Polo, unde participarea a fost una numeroasă, de peste 50 de persoane. Invitatele au provenit din mediul de business, din lumea medicală sau academică, din arte și media. Cu această ocazie, antreprenoarele prezente au participat și la o degustare de vin Lechburg.

Intelglobalis este o agenție clujeană specializată în consultanță de management, marketing și reorganizare de companii, business development, eficientizarea proceselor, consultanță pentru comunicare și PR, personal branding, consultanță pentru investiții și antreprenoriat, strategii de business, lobby de business, training de networking.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

S-au aprins luminițele în Târgul de Crăciun Oradea

Articolul următor
Am avut parte de cea mai importantă vizită din istoria localității noastre”, a relatat primarul Nicolae Moldovan.

Marile proiecte din Beclean, monitorizate de Comisia Europeană. "Cea mai importantă vizită din oraș"

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share