Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Marile proiecte din Beclean, monitorizate de Comisia Europeană. “Cea mai importantă vizită din oraș”

Am avut parte de cea mai importantă vizită din istoria localității noastre”, a relatat primarul Nicolae Moldovan.
Șefa delegației europene a verificat stadiul derulării proiectelor de la Beclean cu fonduri primite UE

Cele mai importante obiective prevăzute pe fonduri europene din orașul bistrițean au fost trecute în revistă de către o echipă a Comisiei Europene (CE).

“Am avut parte de cea mai importantă vizită din istoria localității noastre”, a relatat primarul Nicolae Moldovan. CE a fost reprezentată de către Aida Liha Matejicek, Head of Unit România, împreună cu alți experți din cadrul instituției.

Din partea Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest au fost prezenți directorul general interimar, Sanda Cătană, și directorul general adjunct, Petru Alboi-Șandru. Delegația a monitorizat implementarea a 6 din cele 12 proiecte însemnate realizate din fonduri europene la nivelul Becleanului.

“Acestea au fost ambulatoriul integrat al Spitalului Orășenesc, grădinița cu program prelungit Alba ca Zăpada, Centrul Recreativ Legacy, proiectele de mobilitate urbană durabilă și casele de tip familial (I și II)”, a menționat Moldovan.

Am avut parte de cea mai importantă vizită din istoria localității noastre”, a relatat primarul Nicolae Moldovan.

Noul program regional, lansat la Cluj

Centrul Legacy, de la Băile Figa, o investiție de 5 milioane euro, cu trei bazine de înot, cinci săli de sport, spațiu expozițional, ateliere de creație – concretizată prin Programul Operațional Regional 2014-2020 – a fost recent dată în folosință.

Acesta va fi urmat de un alt obiectiv din stațiune, Centrul Social de Zi (4,2 milioane de euro), ce va fi dat în funcțiune în 2023. Becleanul a materializat până acum proiecte europene de 60 milioane euro. Printre marile proiecte programate se numără Grădina Urbană Transilvania (30 milioane euro), centura ocolitoare (17 milioane).

Noul Program Regional Nord-Vest, lansat la Cluj, beneficiază de o alocare de 1,43 miliarde euro. În premieră, PRNV va fi gestionat de către ADRNV de la Cluj-Napoca și nu de către autoritățile din București.

Acesta propune intervenții pentru dezvoltarea capacității de cercetare, dezvoltare, inovare și digitalizare, creșterea performanței energetice a fondului existent de clădiri publice și rezidențiale, valorificarea spațiilor degradate de la nivelul orașelor, mobilitatea urbană sustenabilă, investiții în rețeaua de drumuri județene și infrastructura educațională,  valorificarea potențialului cultural, turistic și balnear, în beneficiul comunității din regiune.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Platforma X Party & Networking (XPN) adună oameni din domenii diferite: diplomație, instituții publice, universități, profesii liberale, media, organizații profesionale.

XPN și-a făcut focus grup IT&C. Prima reuniune: la Madd Electronics

Articolul următor

Locuitorii din Cehu Silvaniei au blocat o investiție de 3 milioane de euro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share