Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Locuitorii din Cehu Silvaniei au blocat o investiție de 3 milioane de euro

Proiectul amplasării unei unități de eliminare a deșeurilor medicale, propus în orașul din județul Sălaj, a căzut în urma opoziției cetățenilor.

Investiția de 3 milioane de euro era propusă de către compania AKSD România, iar Primăria Cehu Silvaniei (PCS) încerca să atragă investitori în oraș și să creeze noi locuri de muncă, potrivit Monitorul de Sălaj.

„Dragi cetățeni, aș dori să vă informez privind construcția instalației AKSD România pentru eliminarea deșeurilor sanitare și a altor deșeuri periculoase în orașul nostru. Din cauza faptului că sunteți împotriva implementării proiectului, noi dorim să respectăm acest lucru.

De aceea am decis să nu sprijinim implementarea proiectului. Vă informăm în continuare despre fiecare oportunitate, ca să aveți ocazia și în viitor să vă exprimați opinia voastră”, a anunțat primarul din Cehu Silvaniei, Ervin Balint.

Delegație sălăjeană la facilitatea din Mureș

În 15 noiembrie, o echipă din PCS a fost vizită în județul Mureș, unde AKSD România operează o facilitate pentru eliminarea deșeurilor medicale și a altor deșeuri periculoase, potrivit Sportul Sălăjean.

„Am văzut personal funcționarea unei astfel de instalații. Am putut vedea că este sigură, respectă total prevederile de mediu fără miros sau alt tip de contaminare. Compania menționată și-ar dori să creeze o facilitate similară la marginea orașului nostru și să angajeze 20-30 de persoane”, spunea primarul.

Termenul de realizare a proiectului era de 2-3 ani de la intrarea firmei în posesia teritoriului. Amplasarea investiției urma să se facă în afara localității, la o distanță de peste 1 km de zona locuibilă. Totuși, după anunțarea intenției de investiție, cetățenii s-au opus.

Compania din România este membră a grupul internațional AKSD, cu sediul la Debrecen. Activitățile sale sunt legate de gestionarea (colectare, pretratare, eliminare) deșeurilor de proveniență medicală, industrială, comercială, animală; reciclarea materialelor, tratarea și valorificarea lor (sticlă plană, uleiuri alimentare uzate, carton). Filiala are sediul în Parcul Industrial Mureș, localitatea Chirileu.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Am avut parte de cea mai importantă vizită din istoria localității noastre”, a relatat primarul Nicolae Moldovan.

Marile proiecte din Beclean, monitorizate de Comisia Europeană. "Cea mai importantă vizită din oraș"

Articolul următor
Spark School a anunțat că Daniel Emmerson a fost numit în funcția de director, de la 28 noiembrie. Emmerson a fost anterior director de educație globală la Școala Felsted din Marea Britanie,

Daniel Emmerson preia conducerea Spark School

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
În februarie 2024, sosirile înregistrate în structurile de primire turistică (SPT) au însumat 41.450, potrivit Direcției Județene de Statistică.
Citeste mai mult

Turismul face pași înapoi la Cluj

Sosirile turiștilor în județ, în luna februarie, s-au diminuat față de aceeași perioadă a anului trecut. În februarie…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share