Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Arxia își va întări prezența în Orientul Mijlociu

Societatea de soluții informatice din Cluj-Napoca a participat, în Iordania, la un forum destinat tehnologiei și inovării.

“Atmosferă excelentă la MENA ICT Forum 2022, din Iordania, cu peste 2.500 de participanți din întreaga regiune și nu numai. Am avut interacțiuni excelente și mă aștept ca de acum înainte să fim mai prezenți pe piețele din Orientul Mijlociu”, a transmis directorul general al Arxia, Daniel Homorodean.

Firma clujeană s-a prezentat în Iordania cu propuneri de consultanță și soluții de transformare digitală pentru sectorul public, e-guvernare, achiziții publice electronice, facturare electronică, educație digitală. MENA ICT este un forum de două zile care reunește lideri regionali din domeniul tehnologiei, inovării și afacerilor pentru a discuta și a sensibiliza opinia publică cu privire la viitorul tehnologiilor din regiune.

Forumul abordează modul în care tehnologia poate contribui la rezolvarea provocărilor presante cu care se confruntă majoritatea națiunilor în epoca actuală. Primul MENA ICT a avut loc în 2002. Evenimentul bienal este desfășurat sub patronajul Regelui Abdullah al II-lea ibn Al Hussein.

De-a lungul anilor, MENA ICT a devenit un loc de întâlnire popular ales de oamenii de știință, tehnologi, antreprenori, investitori, operatori de telecomunicații, oameni de afaceri și oficiali guvernamentali pentru a se întâlni, a crea rețele și a face schimburi de idei.

Cu ochii pe piețele emergente

La începutul anului, conducerea Arxia a dezvăluit că are în plan activarea unui birou în Orientul Mijlociu și că se va implica în proiecte publice și private din America de Sud și Africa. Daniel Homorodean, vicepreședinte al Clusterului IT Cluj, susține că pieţele emergente şi în curs de dezvoltare reprezintă o mare oportunitate pentru industria IT.

Compania clujeană urmărește să își consolideze activitatea în Africa de Est, mai ales în Uganda şi Rwanda, Chile şi Peru. Homorodean și-a propus să realizeze călătorii pentru dezvoltarea de parteneriate în America Centrală, Indonezia, Etiopia sau Ghana.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Ferma echipată de Datacor Green Energy (DGE) este localizată în județul Timiș. “Am finalizat instalarea a două centrale fotovoltaice.

Fermă agricolă din Timiș, echipată cu panouri solare de Datacor

Articolul următor

Traficul de marfă de pe aeroportul Internațional Timișoara este în continuă creștere, la pasageri se menține scăzut față de posibilități

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Ne dorim să fim punctul de contact pentru toți cei care vor să facă transformarea digitală – care este un drum lung și dificil, dar și să găsim cele mai bune servicii pentru a facilita acest proces”, a rezumat coordonatorul The European Digital Innovation Hub in Transilvania (TEDIHT), Bianca Muntean, manager al Transilvania IT Cluster (TITC).
Citeste mai mult

“Bursa digitală” a Clujului

Mai multe entități și furnizori IT&C și-au pus în gând să ridice nivelul de digitalizare a IMM-urilor din…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share