Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Fermă agricolă din Timiș, echipată cu panouri solare de Datacor

Ferma echipată de Datacor Green Energy (DGE) este localizată în județul Timiș. “Am finalizat instalarea a două centrale fotovoltaice.

Compania bistrițeană de soluții energetice a finalizat un proiect de dotare energetică a unei exploatații agricole din Banat.

Ferma echipată de Datacor Green Energy (DGE) este localizată în județul Timiș. “Am finalizat instalarea a două centrale fotovoltaice, cu o putere instalată cumulată de 285 kWp, pentru un client din domeniul agriculturii.

S-au instalat 633 panouri fotovoltaice de 450kWp, pe acoperișul halelor și șase invertoare Huawei. Acest sistem fotovoltaic va produce 287 MWh pe an și va ajuta ferma să irige terenurile sale cu un cost redus”, susțin reprezentanții DGE.

Perioada estimată de recuperare a investiției este de cinci ani. Efectul pozitiv asupra mediului este evitarea emisiei a 135 de tone de dioxid de carbon pe an.

Debut pozitiv al noului manager de proiect

DGE, furnizor de soluții de infrastructuri de comunicații și securitate, are un nou manager de proiect, specializat în energia verde. Olimpiu Pop urmărește acum buna implementare a proiectelor de sisteme fotovoltaice.

Datacor este o companie românească având 20 ani de experiență pe piața de soluții inovatoare de comunicații, securitate și electrice. Aceasta operează în segmentele office, retail și industrial și energia verde. Compania a ajuns la o echipă de 110 de persoane și afaceri anuale de 9 milioane de euro. Datacor este deținută de Bogdan Bilegan (75%) și Cristian Bilegan (25%)

Societatea dispune de cinci puncte de lucru: Bistrița – sediul administrativ și logistic, București – sediu secundar și logistic, Cluj – punct de prezență și logistic, Iași, Timișoara – centre de service. Printre partenerii săi se numără Corning Optical Communications, Vertiv, Honeywell.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Trofeul „D’ale porcului” a fost câștigat de echipa comunei Valea lui Mihai

Articolul următor

Arxia își va întări prezența în Orientul Mijlociu

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share