Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Traficul de marfă de pe aeroportul Internațional Timișoara este în continuă creștere, la pasageri se menține scăzut față de posibilități

Volumul de marfă realizat pe Aeroportul Internațional Timișoara este în continuă creștere, arată datele oficiale. Acestea prezintă o creștere cu o treime a volumului de marfă transportat. La pasageri, Timișoara e clar depășită de București, Cluj și, la distanță mai mică, de Iași.

În aceste condiții, necesitatea unui terminal pentru marfă la AIT este tot mai evidentă.

Conform datelor Institutului Național de Statisstică, transportul aerian de mărfuri (inclusiv poştă) a crescut în România, în primele nouă luni din 2022, cu 26,7%, comparativ cu aceeași perioadă din 2021, de la 29.294 tone până la 37.130 tone,.
Cele mai mari ponderi în ceea ce priveşte transportul de mărfuri s-au înregistrat pe aeroporturile Henri Coandă-Bucureşti, cu 10.700 tone mărfuri încărcate şi 15.300 tone mărfuri descărcate, Avram Iancu-Cluj-Napoca, cu 2.300 tone mărfuri încărcate şi 2.900 tone mărfuri descărcate, şi Traian Vuia-Timişoara, cu 2.200 tone mărfuri încărcate şi 3.800 tone mărfuri descărcate.

Aeroportul Traian Vuia-Timişoara a avut o creștere 32,5% în total tone mărfuri încărcate.

După trei trimestre de activitate, Aeroportul Internațional Timișoara e pe locul patru la nivel național. În fața sa se numără aeroporturile din București, Cluj și Iași.a

După nouă luni de activitate, Aeroportul Internațional Timișoara nu a depășit un milion de pasageri operați. Acest nivel a fost depășit doar de aeroporturile de pe podiumul național. Desigur, București domină total clasamentul, cu 9,3 milioane de pasageri. Clujul e pe doi, cu 1,9 milioane de pasageri, pentru ca Iașiul să se afle înaintea Timișoarei, cu 1,19 milioane de pasageri operați. AIT e doar pe patru, cu 898,304 pasageri operați.

Așadar, putem spun că ”ruptura” dintre București și restul țării este totală, diferența de pasageri operați e imensă. De asemenea, între Cluj și Timișoara există o diferență categorică, de un milion de pasageri.

În luna octombrie, Timișoara a avut 113.857 pasageri operați, iar topul național se păstrează în ordinea de la clasamentul trimestrial. Clujul are mai mult decât dublu față de Timișoara, cu 262.409 pasageri, iar Iașiul 126.558 pasageri. Bucureștiul e departe, cu 1,1 milioane de pasageri.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Arxia își va întări prezența în Orientul Mijlociu

Articolul următor

Timișoara primește 75 de milioane de euro din PNRR pentru troleibuze și tramvaie noi

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share