Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

40 de politehniști au primit burse Roberto Rocca

Compania TenarisSilcotub a premiat studenții de la universități tehnice de prestigiu din țară, prin programul educațional “Bursele Roberto Rocca”

Procesul de selecție a fost o experiență în sine, studenții trecând prin probe care le-au testat capacitatea de a rezolva probleme și gândirea strategică.

Compania TenarisSilcotub a premiat studenții de la universități tehnice de prestigiu din țară, prin programul educațional “Bursele Roberto Rocca”. 40 de studenți de la Universitățile Tehnice din Cluj-Napoca (UTCN), București, Iași și Ploiești au primit premiile. TenarisSilcotub susține studenții care se remarcă prin excelență și pasiune pentru învățare, ca parte a angajamentului său de a sprijini educația tehnică.

“Este primul interviu la care am participat unde cunoștințele tehnice au fost testate într-o proporție mai mică. Ce am avut noi, studenții, de făcut a fost să gândim un model strategic de business, care oferă ceva comunității în care ne aflăm. A fost ceva atipic față de interviurile clasice la care am participat”, spune Alexandru Andonache, student la Facultatea de Inginerie Electrică și Informatică Aplicată Iași.

Pot să folosească banii cum doresc

Bursele includ o componentă financiară de 18.000 de lei pe an, sumă pe care cei 40 de studenți ai UTCN, Universității Politehnice București (UPB), Universității Tehnice G. Asachi Iași și Universității de Petrol și Gaze Ploiești au libertatea de a o folosi în orice direcție doresc. Inclusiv pentru a accesa cursuri de dezvoltare personală și profesională, a-și finanța proiectele de cercetare sau inovare pe care le au în plan sau a-și achiziționa echipamentele necesare studiului.

Decernarea burselor este cadrul care le facilitează studenților accesul la o rețea de colegi și specialiști din domeniul tehnic, cu care pot colabora ulterior pe idei sau proiecte inovatoare. ”În urma obținerii acestei burse, pe lângă beneficiul financiar, am acces la informații. La evenimentul de premiere am legat prietenii și am cunoscut oameni cu care știu că voi rămâne în legătură.

Faptul că am luat contact cu o companie atât de mare este un aspect foarte important pentru mine și restul studenților”, susține Elisabeta Paraschiv, studentă la Facultatea de Automatică și Calculatoare a UPB. Evenimentul s-a desfășurat sub umbrela “well-being” și a modului în care facem față provocărilor, aspecte importante pentru companie în relația cu proprii angajați și cu comunitățile din care face parte.

Instruiți de celebrul Horia Tecău

Invitat special al evenimentului a fost vicecampionul olimpic şi triplu câştigător de Grand Slam la dublu Horia Tecău, care le-a vorbit studenților despre cum să își urmeze visurile, ghidați de pasiune, creativitate, echilibru și adevăr. El le-a împărtășit modul în care eșecul poate fi văzut ca o oportunitate pentru creștere, cum să rămână hotărâți și cum să își motiveze echipa prin ascultare și înțelegere, pentru a ajunge la performanță și pentru a deveni oameni mai buni.

”Comunitatea studenților bursieri Roberto Rocca în România s-a îmbogățit cu încă o generație. Noi oferim aceste burse ca sprijin pentru educația și viitorul lor, fiind un rezultat al preocupării noastre permanente de a contribui la dezvoltarea comunităților din care facem parte. Vă felicit pentru reușitele voastre și vă încurajez să integrați învățarea continuă în modul vostru de abordare a vieții de student și, mai târziu, de profesionist în piața muncii”, le-a transmis studenților Esteban Foresi, vicepreședinte operațiuni la TenarisSilcotub.

650 de burse acordate în 16 ani

Programul pentru studenți este o inițiativă educațională derulată în România începând din 2006, prin care compania a acordat 650 de burse studenților de la diferite specializări tehnice. TenarisSilcotub își propune să încurajeze calitatea învățământului tehnic în România prin intermediul tuturor programelor educaționale pe care le derulează.

TenarisSilcotub – companie parte din grupul Tenaris – este cel mai important producător român de țevi fără sudură de diametre mici, utilizate în diverse aplicații din industria energetică, auto-moto, industria de petrol și gaze, mecanică. Cu o echipă de 1.900 de oameni în România, TenarisSilcotub are unități de producție la Zalău, Călărași, Câmpina. Prin programele de dezvoltare socială, compania investește anual până la 1 milion de dolari în educație, sănătate și cultură.

Programul Roberto Rocca reprezintă o inițiativă prin care compania oferă  burse studenților talentați și absolvenților de inginerie și științe aplicate. Fondat în 2005 în memoria președintelui grupului Techint, Roberto Rocca, programul acordă burse studenților din 17 state. În fiecare țară programul este gestionat de departamentul de Resurse Umane din cadrul companiilor sponsor.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) a repartizat 14 milioane lei pentru contracte de infrastructură socială, rutieră și promovare a spiritului antreprenorial.

Patru localități din Ardeal primesc bani europeni pentru infrastructură socială

Articolul următor
Nurol activează pe tronsonul Nușfalău – Suplacu de Barcău din Autostrada Transilvania (A3), de pe teritoriul județului Sălaj.

Cum lucrează turcii de la Nurol pe Autostrada Transilvania

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share