Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cum lucrează turcii de la Nurol pe Autostrada Transilvania

Nurol activează pe tronsonul Nușfalău – Suplacu de Barcău din Autostrada Transilvania (A3), de pe teritoriul județului Sălaj.
Compania din Turcia a lucrat oe șantierul din Sălaj pe când românii sărbătoreau | Foto: API

Asociația Pro Infrastructură creditează compania din Turcia cu cele mai mari șanse de a finaliza kilometrul nr. 1.000 de autostradă din România.

Nurol activează pe tronsonul Nușfalău – Suplacu de Barcău din Autostrada Transilvania (A3), de pe teritoriul județului Sălaj. “Cine marchează borna de 1.000 km? Odată cu deschiderea lotului A1 Sibiu – Boița în două săptămâni, ajungem la 994 km de autostradă și drum expres aflați în exploatare.

Dacă ar fi să pariem, am pune banii pe turcii de la Nurol care ar putea da drumul la trafic prin mai 2023 pe cei 13 km din A3, dacă vor avea noroc de vreme bună. Termenul contractual de finalizare, februarie 2023, probabil va fi extins. I-am surprins la muncă, în zi liberă, cu o mobilizare foarte bună”, potrivit API.

La “concurență” cu Alsim Alarko

“Nurol a avut permanent un ritm decent de execuție. Nu a rupt norii, dar nici nu a stat degeaba. Fiind la primul contract în România, ne declarăm mulțumiți. Sperăm să nu ne dezamăgească și să dea zor ca să putem circula spre finalul primăverii.

Să vedem dacă nu cumva compatrioții lor de la Alsim Alarko, aflați și ei la primul proiect în țara noastră, le vor “fura” onoarea și vor deschide 10 km pe A0 Sud între DN5 și DN6 tot în aceeași perioadă.

Sau vor decide, cu largul concurs al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, că o inaugurare parțială este incomodă și se vor mulțumi să termine toți cei 16,3 km ai lotului 2 din noua centură a capitalei la sfârșitul verii sau chiar prin toamna lui 2023”, potrivit API.

Proiectul Autostrăzii Transilvania (Braşov – Borş), parte din A3, a început în 2004, în baza unui contract încheiat cu compania americană Bechtel, ce trebuia executat până în 2012. A3 a fost împărțită inițial de autoritățile române în două proiecte, București – Brașov și Brașov – Cluj-Napoca – Borș, lungimea sa fiind de 584 km.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Compania TenarisSilcotub a premiat studenții de la universități tehnice de prestigiu din țară, prin programul educațional “Bursele Roberto Rocca”

40 de politehniști au primit burse Roberto Rocca

Articolul următor
Vizita a fost realizată la Ciupercăria SRL, din localitatea Aghireșu, coordonată de antreprenorul Sandor Rozsa, șef de lucrări la USAMV.

Viitorii ingineri horticoli ai Transilvaniei, în vizită la Ciupercăria SRL

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share