Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Sistem nou de securitate la Aeroportul Timișoara. Lichidele și electronicele nu mai sunt prezentate separat la controalele de securitate

Pasagerii care trec prin filtrele de securitate ale Aeroportului Internațional Timișoara nu vor mai trebui să prezinte recipientele cu lichide din bagajele de mână la controalele de securitate. De asemenea, nici electronicele nu vor mai trebui să fie scoase la verificare.

Aeroportul Internațional Timișoara Traian Vuia se alătură aeroporturilor în care controlul de securitate devine mult mai rapid și mai simplu, fiind eliminată restricția referitoare la cantitatea de lichide, aerosoli și geluri care depășesc 100 de mililitri. Pasagerii vor scăpa de stresul de a pune recipientele în pungi de plastic pentru scanare separată de bagajul de mână. Același lucru va fi valabil și pentru electronice, laptopurile și accesoriile acestora urmând să treacă prin scanere fără să mai fie obligatorie scoaterea lor din bagaj.

Implementarea acestui sistem modern de control de securitate a fost posibilă în urma achiziționării celor mai noi echipamente de specialitate prin accesarea unei finanțări nerambursabile obținute prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

Operaționalizarea sistemului de scanare a fost realizată prin cooperarea Aeroportului Internațional Timișoara cu Brigada Antitero din cadrul Serviciului Român de Informații și cu Autoritatea Aeronautică Civilă Română.

Dincolo de faptul că este eliminat stresul ambalării recipientelor și a scoaterii acestora pentru scanare separată, cel mai important câștig este reducerea timpului de procesare a pasagerilor la efectuarea controlului de securitate.

Această informație este cu siguranță o veste bună pentru majoritatea pasagerilor care călătoresc de la Timișoara spre alte destinații. Totuși e bine ca aceștia să aibă în vedere și faptul că aceste reguli valabile de astăzi pe AIT TV nu se aplică în orice aeroport pe care urmează să ajungă. O măsură eficientă care să-i scutească de complicații este verificarea condițiilor de securitate din aeroporturile spre care zboară, cu suportul companiilor aeriene prin care achiziționează biletele de călătorie.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Compania Continental a prezentat tehnologia Ac2ated Sound. Locul difuzoarelor din autovehicule, luat de vibrații

Articolul următor

Banca Transilvania devine partener principal al Timișoarei în proiectul Capitală Europeană a Culturii

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică Romania (DEER), lider național în distribuția de energie electrică, a pus în funcțiune asistentul virtual ChatVolt. 
Citeste mai mult

DEER a lansat asistentul virtual ChatVolt

Chatbot-ul activat de societatea clujeană va oferi informații rapide și actualizate privind întreruperile în alimentarea cu energie electrică.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share