Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Compania Continental a prezentat tehnologia Ac2ated Sound. Locul difuzoarelor din autovehicule, luat de vibrații

Continental a prezentat, de curând, în România tehnologia Ac2ated Sound și felul în care pasagerii dintr-un vehicul au parte de o experiență captivantă. Inspirate de tehnologia instrumentelor clasice cu coarde, care își folosesc structura drept cameră de rezonanță, actuatoarele special dezvoltate provoacă o reacție a suprafețelor specifice din interiorul vehiculului. Acest sistem audio inovator se numește Ac2ated Sound și generează sunet fără instalarea unor difuzoare convenționale. Specialiștii timișoreni de la Continental au lucrat, alături de colegii din străinătate, la acest nou concept.

Rezultatul este o experiență acustică naturală pentru pasagerii unei mașini, care se simt ca și cum ar fi într-o sală de concert. În plus, în comparație cu sistemele de difuzoare convenționale, soluția audio are o greutate mult mai mică și un volum semnificativ redus, beneficii importante în economia producerii mașinilor tot mai performante.

Sistemele audio convenționale, care au multe componente, cântăresc până la 40 de kilograme. Prin utilizarea suprafețelor deja existente, Ac2ated Sound este mult mai eficient în economisirea spațiului. De asemenea, tehnologia permite o reducere a greutății între 75% și 90%, în comparație cu sistemele convenționale existente pe piață. Noul sistem este deosebit de interesant pentru vehiculele electrice, deoarece orice economie de greutate este foarte importantă la aceste modele, oferind mai multă autonomie.

„Cu tehnologia Ac2ated Sound ne aducem contribuția la o mobilitate durabilă și mai curată prin reducerea CO2 pentru un mediu prietenos și confortabil prin scăderea greutății pentru vehiculele electrice și a îmbunătățirii acusticii interioare și exterioare. Prin organizația Continental Engineering Services din România putem oferi soluții clienților noștri din țară și din zona est-europeană în tehnologiile cheie pentru conducere automatizată, managementul informațiilor și conectivitate, electrificare și servicii în domeniul mobilității multimodale” a spus Sorin Iarca, Head of Continental Engineering Services România.

Un alt plus al acestei tehnologii audio invizibile îl reprezintă faptul că oferă designerilor și producătorilor de vehicule libertatea de a face mai mult cu interiorul unui automobil, deoarece nu mai trebuie să ia în considerare volumul necesar pentru difuzoarele folosite în soluțiile convenționale. Cu Ac2ated Sound, multe componente nu sunt necesare, deoarece suprafețele din vehicul vibrează la fel ca diafragmele difuzoarelor. Actuatoarele transformă în componente audio materialele cu care este îmbrăcat stâlpul, ușa, căptușeala plafonului și le determină să vibreze astfel încât să emită sunet în diferite game de frecvență.

Continental a prezentat recent această soluție în România, la București, la începutul lunii noiembrie. Ac2ated Sound intră în primă producție la scară mică cu următoarea generație de vehicule.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Șase unități de învățământ din Oradea reabilitate cu bani europeni prin PNRR

Articolul următor

Sistem nou de securitate la Aeroportul Timișoara. Lichidele și electronicele nu mai sunt prezentate separat la controalele de securitate

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică Romania (DEER), lider național în distribuția de energie electrică, a pus în funcțiune asistentul virtual ChatVolt. 
Citeste mai mult

DEER a lansat asistentul virtual ChatVolt

Chatbot-ul activat de societatea clujeană va oferi informații rapide și actualizate privind întreruperile în alimentarea cu energie electrică.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share