Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Evoluția industriei aeronauticii, într-o expoziție la Cluj

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj (AIAIC) și Asociația Română pentru Propagandă și Istoria Aeronauticii (ARPIA) Cluj au marcat Ziua Internațională a Aviației Civile (ZIAC).

O expoziție de la aerogara clujeană reflectă istoria producției aeronautice din România.

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj (AIAIC) și Asociația Română pentru Propagandă și Istoria Aeronauticii (ARPIA) Cluj au marcat Ziua Internațională a Aviației Civile (ZIAC). În incinta aeroportului a avut loc vernisajul unei expoziții de fotografii şi machete “Elicoptere în România” care au evidențiat povestea producţiei aeronautice în țara noastră.

Acestea au adus în atenția tuturor iubitorilor de aviație faptul că, de-a lungul timpului, România a fost una din țările care a promovat industria aeronautică și a fost dezvoltată datorită inteligenței inginerești în domeniul aviației. Evenimentul s-a bucurat de prezența reprezentanților societății academice clujene, a cadrelor militare și a reprezentanților societăţilor din domeniul aviaţiei civile din perimetrul aeroportuar.

La 7 decembrie este sărbătorită ZIAC, stabilită de Organizaţia Internaţională a Aviaţiei Civile din 1994. Scopul este de consolida importanţa aviaţiei civile internaționale în dezvoltarea socială şi economică a statelor membre, având rolul de a promova siguranţa, eficienţa şi dezvoltarea transportului aerian mondial. AIAIC este primul aeroport regional al țării ca număr de pasageri și are în derulare mai multe proiecte de dezvoltare și are o contribuție majoră în dezvoltarea economică a regiunii.

„La ceas aniversar, marcăm ZIAC, aici, la AIAIC, care a sărbătorit în primăvară, 90 de ani de la înfiinţarea aeroportului civil, în 1932. AIAIC a devenit în timp, un lider regional recunoscut pentru profesionalismul și capacitatea de adaptare la cerințele unei industrii în continuă transformare, fiind un model de bune practici şi un reper pentru Europa de Sud-Est.

Evenimentul a fost un bun prilej de a marca împreună cu domnul Comandor Laurenţiu Buzenchi şi ARPIA, pe care cu onoare o conduce, activitatea extraordinară a aviaţiei române şi internaţionale”, a spus David Ciceo, directorul general al AIAIC.

ARPIA se remarcă printr-o continuă îmbunătăţire organizatorică, relaţională şi asociativă privind strategia, perspectivele, programele și colaborările sale de reprezentare şi promovare a unor noi acţiuni de substanţă privind manifestările dedicate evenimentelor aeronautice naţionale şi europene.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cum poate o casă inteligentă să genereze economii de până la 30% la facturile de energie și gaz

Articolul următor

FAN Courier, afaceri în creștere cu 10%. “Hub-ul de la Cluj va deveni internațional”

Citește și:
Bogdan Ciungradi este noul director financiar (CFO) al grupului AROBS, cea mai mare companie de tehnologie listată la Bursa de Valori București (BVB).
Citeste mai mult

AROBS și-a adus director de la Noriel

Multinaționala de software cu sediu la Cluj a decis să își consolideze departamentul financiar în condițiile numeroaselor sale…
Zi de Zi știri economice:
Total
1
Share