Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Extindere la Radisson Cluj: un nou corp de clădire

Dezvoltatorul complexulului hotelier, Winners First, procedează la o actualizare a planului urbanistic zonal (PUZ) pentru parcela de teren pe care se află construit și recepționat hotelul.

Hotelul de cinci stele de lângă Cluj Arena va beneficia de o extindere care să îi permită să ajungă la 174 de camere.

Dezvoltatorul complexului turistic, Winners First, procedează la o actualizare a planului urbanistic zonal (PUZ) pentru parcela de teren pe care se află construit și recepționat hotelul, conform Media 9. Winners First a câștigat, în 2020, un proces cu municipalitatea, decizie în urma căruia terenul urmează să devină zonă construită protejată (ZCP) – subzonă de activități economice cu caracter terțiar.

În vechiul plan urbanistic general aceasta era considerată ZCP – zonă verde: scuaruri, grădini, parcuri publice. Conform proiectului, în partea de est e prevăzut un imobil de sticlă cu două niveluri de subsol, parter, mezanin, opt etaje întregi și unul retras. Imobilul va fi așezat pe o dală cu parter și mezanin, cu acoperiș înierbat.

Suprafața desfășurată va crește de la 10.888 mp la 14.308 mp. Parcările aferente se vor realiza la nivelul subsolului prin intermediul unui lift auto cu acces din Aleea Stadionului, conform proiectului realizat de biroul Arhimar. 5.697 mp măsoară terenul aflat în proprietatea Winners First.

Vor apărea 25 de camere noi și alte 20 de locuri de parcare, în al doilea nivel de subsol. În prezent există 149 de camere în hotel și 90 de locuri de parcare. Winners First este o companie a Winners Holding Investments, în care acționar este Castorius Limited, companie off-shore din Cipru controlată de președintele Băncii Transilvania, Horia Ciorcilă.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Bradul Untold, adjudecat de Kaufland cu 100.000 €

Articolul următor
Prin programul Planet Passionate, TeraSteel și-a propus să acționeze concret în direcția îmbunătățirii mediului și a calității vieții.

TeraSteel și-a făcut strategie energetică: panouri solare, vehicule electrice, apă reciclată

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share