Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cea mai mare cooperativă de vaci bio, în județul Sălaj

Cooperativa Fermele Ecologice Silvania (CFES) reprezintă locul în care toate vacile sunt hrănite și crescute ecologic.

Cea mai mare cooperativă de vaci bio, CFES, se află în Sălaj, performanță regăsită într-un lapte gustos și sănătos, dar și în produse lactate care poartă brandul construit de la zero de o mână de tineri ambițioși, conform Agro Inteligența.

Sorin Terheș este tânărul fermier care a avut inițiativa asocierii. Provenind dintr-o familie care activa în agricultură, și-a dorit să transforme ferma de familie în una ecologică în care producția agricolă să fie integrată de la furcă la furculiță.

Mizează pe Bălțata Românească

Nu doar pe partea de furajare s-au făcut investiții majore în fermele din CFES. Adăposturile animalelor vin să răspundă celor mai înalte standarde privind bunăstarea animalelor. Vacile din specia Bălțată Românească sunt răsfățate tot timpul anului.

Pavel Lucaciu este șeful fermei Tera Moiad, din comuna Măeriște, omul care cunoaște fiecare vacă în parte și istoricul ei în exploatație. El s-a specializat în creșterea bovinelor în sistem ecologic. Laptele produs în cadrul CFES este certificat ecologic și a ajuns să fie foarte căutat de către procesatori. O parte este prelucrat în cadrul cooperativei, care are și propriul brand de produse.

Cooperativa din Sălaj cultivă împreună 2.200 ha de teren ecologic și produce hrană pentru 1.200 de vaci de lapte. Pentru obținerea celor mai bune furaje, produce șroturi ecologice de soia și floarea soarelui. Asocierea cuprinde fermele FES, Tera Moiad Măeriște, Farm Ecolact Zalău, Fesca Crasna, Sâmpetrean Brâglez.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cum arată Drumul Apusenilor văzut din dronă

Articolul următor
Consiliul Concurenței a aprobat tranzacția de preluare a companiilor Dachim și Supliment de la grupul Vetimex Capital (deținută de familia Korponay), de către ROCA Agri RDF. Divizia de agricultură a ROCA Investments va prelua integral controlul ambelor societăți.

ROCA Agri a cumpărat Dachim și Supliment Cluj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Luna mai e Luna Maramureșului

Luna Maramureșului este o inițiativă ce își propune să aducă în prim planul vieții culturale, comorile acestui județ.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share