Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Clujul, campion național la inovație în digitalizarea administrației

A fost epilogul competiției celor mai bune practici din administrația publică din România, eveniment organizat de Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP).
Administrația clujeană vrea ca modelul de aici să fie replicat la nivel național | Foto: CJ Cluj

Consiliului Județean (CJ) Cluj i-a fost decernat premiul I în cadrul Galei Inovație și Calitate în Sectorul Public.

A fost epilogul competiției celor mai bune practici din administrația publică din România, eveniment organizat de Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP). CJ Cluj a participat în cadrul Pilonului 2 – „Servicii publice digitalizate”, cu aplicația „Modernizare și reformare, prin digitalizare. Aceasta constă în emiterea de către CJ Cluj, în premieră națională, a certificatelor de urbanism în format digital.

Instituția a reușit implementarea unui proiect pilot prin care a reușit digitalizarea unui domeniu extrem de important al administrației publice: urbanismul. Modul în care a fost concepută aplicația, implementarea și argumentarea întregului proiect au convins comisia ANFP de analiză și jurizare cu privire la utilitatea și caracterul său inovator.

“Facem revoluție administrativă”

“Recunoașterea valorii e cu atât mai importantă cu cât această comisie a ANFP, formată din specialiști și experți în domeniu, a fost una independentă. Aceștia au apreciat în special modul am reușit să schimbăm, după 30 de ani, paradigma interacțiunii cetățean – administrație, prin digitalizarea, în premieră, a fluxului de la certificat de urbanism la autorizație de construire”, potrivit conducerii CJ Cluj.

„Acest premiu reprezintă recunoașterea oficială a revoluției administrative pe care am reușit să o declanșăm aici la Cluj, prin digitalizarea emiterii certificatelor de urbanism digitale, perfect valide din punct de vedere juridic.

În plus, extinderea acestei facilități și pentru emiterea autorizațiilor de construire digitale, confirmă pasul istoric pe care instituția pe care o conduc l-a făcut în evoluția administrației publice din România.

Am fost primii din cele peste 3.300 de consilii locale și județene din țară care am reușit să implementăm această soluție digitală. Desigur, modelul de bună practică poate fi replicat, extrem de facil, și de celelalte instituții omoloage și, de ce nu, scalat la nivelul întregii țări”, a spus Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

Parcele cu “carte de identitate”

Aplicația pe fonduri europene Ghișeul Unic a fost lansată în 17 mai 2022. Ea reprezintă actul de naștere al digitalizării și debirocratizării unui circuit al actelor dintr-un domeniu administrativ foarte important.

Fiecare parcelă de teren va beneficia de o “carte de identitate” ce va cuprinde, într-un singur loc, toate datele relevante: felul terenului intravilan / extravilan, ce utilități are apă / canalizare / gaz, restricții speciale de construire-arie naturală protejată, sit Natura 2000.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Transylvania Open Cluj a fost desemnat drept cel mai bun turneu WTA250 din lume în 2022, în urma votului jucătoarelor din circuitul mondial de tenis

Transylvania Open, cel mai bun turneu WTA250 din lume

Articolul următor
Părțile implicate în tranzacție nu au dezvăluit prețul la care GlobalLogic a convenit să cumpere Fortech.

Fortech Cluj, vândută pe un sfert de miliard de euro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share