Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Orașele și comunele Transilvaniei își fac locuințe pentru doctori și profesori

90 de noi contracte cu finanțare din Planul Național de Redresare și Reziliență prevăd construirea de locuințe nZEB plus și asigurarea infrastructurii pentru transportul verde. 

Mai multe municipii, orașe și comune din Transilvania și Banat vor primi fonduri europene pentru aceste construcții.

90 de noi contracte cu finanțare din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) prevăd construirea de locuințe nZEB Plus și asigurarea infrastructurii pentru transportul verde. Ministrul dezvoltării, Attila Cseke, a semnat 60 de noi contracte finanțate prin componenta C10 – Fondul Local din PNRR.

Acestea sunt destinate construirii de locuințe la standard nZEB plus pentru tineri și de locuințe de serviciu pentru specialiștii din sănătate sau învățământ. nZEB se referă la construcțiile cu consum de energie aproape zero. Contracte de 511 milioane lei au fost încheiate între autoritățile publice locale din 60 de unități administrativ-teritoriale și Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA).

Prin această componentă din PNRR, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației va construi 5.522 de locuințe pentru tineri și specialiști din sănătate și învățământ, eficiente din punct de vedere energetic.

Tot prin componenta C10 – Fondul Local din PNRR, ministrul dezvoltării a semnat și 30 de contracte, de 127 de milioane lei, cu 30 autorități locale, pentru asigurarea infrastructurii pentru transportul verde (piste pentru biciclete și alte vehicule electrice ușoare) la nivel local sau metropolitan. Până în prezent, prin cele trei componente ale PNRR, au fost semnate 1.650 contracte de finanțare, de 14,1 miliarde lei.

Cele mai mari proiecte, în “Secuime”

Locuințe de serviciu pentru specialiști din sănătate și învățământ se vor construi în localități ca Sf. Gheorghe (Covasna) – 19,9 milioane lei, Tg. Secuiesc (Covasna) – 4,4 milioane, Sărmașu (Mureș) – 4,3 milioane, Vlăhița (Harghita) – 4,2 milioane, Tăuteu (Bihor) – 1,5 milioane, Chibed – 1,8 milioane, Fântânele – 1,8 milioane, Mădăraș  – 1,8 milioane, Vărgata – 1,7 milioane, Măgherani – 1,5 milioane, Pănet – 1,5 milioane (toate din Mureș).

Locuințe pentru tineri se vor ridica în Marghita (Bihor) – 12,1 milioane lei, Lupeni (Hunedoara) – 10,8 milioane, Beiuș (Bihor) – 7,2 milioane, locuințe pentru specialiști sau sociale, în Jibou (Sălaj) – 16,4 milioane, Reșița (Caraș-Severin) – 13,3 milioane, Ulmeni (Maramureș) – 9,7 milioane, Târgu-Mureș (Mureș) – 8,6 milioane, Luna (Cluj) – 1,8 milioane, Budureasa (Bihor) – 1,4 milioane.

În cazul localităților Făgăraș (Brașov) – 17 milioane lei, Lugoj (Timiș) – 10 milioane, Codlea (Brașov) – 9,8 milioane, Gheorgheni (Harghita) – 7,2 milioane, Moldova Nouă (Caraș-Severin) – 6,7 milioane, Zalău (Sălaj) – 4,3 milioane, Brad (Hunedoara) – 4,2 milioane, Miercurea- Ciuc (Harghita) – 2,1 milioane, Pietroasa (Timiș) – 1,5 milioane, locuințele pentru specialiști sau tineri vor avea standarde nZEB Plus.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Traficul de mărfuri și de pasageri au crescut la Aeroportul Internațional Timișoara

Articolul următor
Drumul comunal Cobășel - Valea Blaznei este amplasat în comuna Șanț și reprezintă unul dintre cele mai spectaculoase drumuri ale județului, conform MIS Grup. 

MIS Grup reabilitează drumul spre Alpina Blazna

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Ne dorim să fim punctul de contact pentru toți cei care vor să facă transformarea digitală – care este un drum lung și dificil, dar și să găsim cele mai bune servicii pentru a facilita acest proces”, a rezumat coordonatorul The European Digital Innovation Hub in Transilvania (TEDIHT), Bianca Muntean, manager al Transilvania IT Cluster (TITC).
Citeste mai mult

“Bursa digitală” a Clujului

Mai multe entități și furnizori IT&C și-au pus în gând să ridice nivelul de digitalizare a IMM-urilor din…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share