Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Compania de Apă Someș va citi consumul de la distanță

Consiliul Județean (CJ) Cluj a aprobat cofinanțarea de 186.120 de lei pentru proiectul de digitalizare a infrastructurii de apă și apă uzată a operatorului regional, prin contorizarea inteligentă.

Se digitalizează, cu bani europeni, serviciile de contorizare a apei potabile furnizate consumatorilor clujeni.

Consiliul Județean (CJ) Cluj a aprobat cofinanțarea de 186.120 de lei pentru proiectul de digitalizare a infrastructurii de apă și apă uzată a operatorului regional, prin contorizarea inteligentă. Acesta se află în pregătire și urmează să fie depus de Compania de Apă Someș (CAS) în vederea obținerii finanțării nerambursabile.

Proiectul european ce vizează optimizarea operării infrastructurii și creșterea siguranței în exploatare vine în completarea celui aflat deja în derulare la nivelul CAS, prin care se implementează un sistem informatic integrat pentru toate investițiile realizate în cadrul megaproiectului european de 400 milioane euro.

„Dorim să implementăm sisteme care să sprijine clujenii în viața lor de zi cu zi. Vom aduce la Cluj-Napoca un sistem inteligent de citire de la distanță a contoarelor de apă. Digitalizând, nu se mai impune ca cetățenii să fie deranjați, sistemul generând citire și facturare automată. Intenția noastră este să digitalizăm acest proces folosindu-ne de banii europeni nerambursabili”, a spus Alin Tișe, șeful CJ Cluj.

Proiectul privind eficientizarea și sustenabilitatea, prin digitalizare, a infrastructurii de apă din județ urmează să fie depus pentru finanțarea europeană în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014-2020. Valoarea proiectului este de 9,9 milioane lei (9,3 milioane cea eligibilă nerambursabilă, 186.120 lei cofinanțarea de 2% din cheltuielile eligibile nerambursabile asigurate de CJ, restul sumei – CAS).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Aceasta constă în instalarea unei stații de încărcare lângă fabrica Weidmuller.

Weidmuller are stație de încărcare pentru mașini electrice în Maramureș

Articolul următor

Elvada și Relive Bike RKS Motor, noi chiriași în Constanța Business Park

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share