Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Antreprenorii Badea și Szoboszlai, onorați cu distincția Soarele Sălăjean

Attila Szoboszlai este proprietar al Podgoriei și Cramei Camăr, iar Dacian Badea, președinte al Fermelor Ecologice Silvania (FES) Cooperativă Agricolă, cel mai mare producător de lapte bio din România.
Instituția județeană a inclus doi oameni de afaceri între personalitățile premiate | Foto: CJ Sălaj

Cei doi oameni de afaceri din Sălaj au fost distinși pentru contribuția adusă județului.

Attila Szoboszlai (foto – al doilea din dreapta) este proprietar al Podgoriei și Cramei Camăr, iar Dacian Badea (foto – stânga), președinte al Fermelor Ecologice Silvania (FES) Cooperativă Agricolă, cel mai mare producător de lapte bio din România.

Szoboszlai a atras fonduri europene pentru realizarea a mai multe obiective importante în zonă. Afacerea cu vin din comuna Camăr se va moderniza, crama Fort Silvan se va extinde, iar capacitatea de producție va fi mărită.

Cooperativa condusă de Badea cultivă 2.200 ha de teren ecologic și produce hrană pentru 1.200 de vaci de lapte, șroturi ecologice de soia și floarea soarelui. Asocierea cuprinde fermele FES, Tera Moiad Măeriște, Farm Ecolact Zalău, Fesca Crasna, Sâmpetrean Brâglez.

Simbolul artei populare sălăjene

Șapte personalități din județ au primit, într-un cadru festiv, distincția Soarele Sălăjean, în semn de apreciere și înaltă recunoștință pentru contribuția adusă la promovarea identității Țării Silvaniei. Soarele Sălăjean, simbol al artei populare sălăjene și al județului, a fost acordat de președintele Consiliului Județean Sălaj.

“Țara Silvaniei are un trecut și un prezent de care suntem mândri, precum și personalități de seamă ce dau valoare ținutului. Am oferit distincția Soarele Sălăjean pentru șapte dintre oamenii Sălajului care au crezut în visele lor.

Au luptat din răsputeri și au demonstrat că pot să învingă orice dificultate. Pentru tot ce au făcut și continuă să facă merită întreaga noastră recunoștință”, a transmis președintele instituției, Dinu Iancu-Sălăjanu.

Distincția a mai fost primită de Ligia Pop (Bodea) – proprietar al Muzeului de Artă Populară de la Iaz, Dorica Dan – președintele Alianței Naționale pentru Boli Rare România; preoții Ioan Ghiurco – ctitorul Catedralei Sfânta Vineri din Zalău, și Cristian Borz – iniţiatorul proiectului de reabilitare a Casei Memoriale Iuliu Maniu din Bădăcin, scriitorul și profesorul Ion Pițoiu-Dragomir.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Ce am învățat în 2022 – din perspectiva fabricii de scaune Antares Romania SRL

Articolul următor
Arterimpex

Alianță comercială Cluj - Harghita. Bonas a bătut palma cu Benedek

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share