Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Consiliul Județean Timiș va cere zece milioane de euro pentru finalizarea lucrărilor la Castelul Huniade

Consiliul Județean Timiș, administratorul Castelului Huniade, dorește obținerea de fonduri europene nerambursabile pentru finalizarea lucrărilor de reabilitare a clădirii din centrul Timișoarei. În acest scop va depune spre finanțare un proiect pe Programul Interreg VI-A România-Ungaria 2021-2027

Comisia Europeană a aprobat zilele trecute Programul Interreg VI-A România-Ungaria 2021-2027. După lansarea ghidurilor și deschiderea apelului, Consiliul Județean va depune spre finanțare un proiect pentru reabilitarea Castelului Huniade din centrul Timișoarei.

”Instituția noastră intenționează să solicite 10 milioane de euro, suma maximă ce se poate accesa prin program, dar cererea de finanțare va fi ajustată în funcție de specificațiile ghidurilor”, spune Alin Nica, președintele CJT.

De asemenea, administrația județeană a mai depus o solicitare, aflată acum în analiză la autoritatea finanțatoare, pentru accesarea unei finanțări de 3,75 milioane euro.

Până când va fi realizată reabilitarea, fațada castelului a fost acoperită cu un mesh de mari dimensiuni, care prezintă imaginea clădirii, așa cum va arăta la final. Alin Nica anunță că anul viitor va fi deschisă Sala Cavalerilor și curtea interioară a Castelului Huniade, pentru găzduirea unor evenimente incluse în programul TM2023.

”Castelul Huniade l-am inclus în circuitul pentru Capitală Culturală. Vom da în folosință o parte din aripa de sud-vest, care a fost consolidată în anii trecuți, Sala Cavalerilor, unde vom organiza mai multe evenimente. Ne gândim ca și curtea interioară să o deschidem pentru anumite evenimente pe care le vom organiza. În funcție de evoluția licitației pentru lucrările efective vom începe și lucrările efective la castel. Dar, nu vă ascund faptul că vor dura ani de zile. Până atunci, cred că clădire din centrul Timișoarei, emblematică, nu trebuie să arate în mod dezolant pentru turiștii care vor veni să ne treacă pragul, ci ne dorim să le arătăm o perspectivă asupra cum va arăta acest monument în momentul în care va fi finalizat”, a mai declarat Nica.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Ministerul Finanțelor (MF) a atras 853 de milioane de lei, respectiv, 162 milioane de euro prin a zecea ofertă primară de vânzare de titluri de stat pentru populație (Fidelis) derulată în ultimii trei ani prin sistemele Bursei de Valori București (BVB).

S-a terminat a zecea emisiune de titluri Fidelis. BT: “Românii au bani de investiții”

Articolul următor
Cel mai mare proiect programat în Șimleu Silvaniei este cel de mobilitate urbană, din zona Cehei – Pustă Vale până la Unitatea Militară (11,6 km) - 16 milioane de euro.

Șimleul vrea să își schimbe fața cu peste 60 de milioane de euro, din fonduri UE

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Energie verde la sediul DGASPC Bihor

Consiliul Județean Bihor a aprobat în ședința extraordinară de luni, 15 iulie, un proiect de hotărâre privind instalarea…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share