Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Record istoric de pasageri pe Aeroportul Maramureș

Pe lângă Tarom, care a operat zboruri regulate dinspre București la Baia Mare cu o frecvență de cinci curse săptămânale, HiSky a zburat de la AIM spre Paris Beauvais cu o frecvență de două zboruri săptămânale.
Antalya, Creta și Hurghada au fost destinațiile de vacanță cele mai accesate de pe acest aeroport | Foto: AIM

2022 reprezintă anul cu cel mai mare număr de pasageri înregistrat în istoria Aeroportului Internațional Maramureș (AIM), cu 70.000 de pasageri.

Pe lângă Tarom, care a operat zboruri regulate dinspre București la Baia Mare cu o frecvență de cinci curse săptămânale, HiSky a zburat de la AIM spre Paris Beauvais cu o frecvență de două zboruri săptămânale.

Destinația charter preferată de cei mai mulți pasageri în 2022, de pe AIM, a fost Turcia – Antalya, urmată de Grecia – Creta și Egipt – Hurghada. În perioada sărbătorilor de iarnă, Tarom va opera ruta Bucureṣti – Baia Mare – Bucureşti cu aeronave cu jet, alocând astfel, un număr mai mare de scaune.

Care vor fi destinațiile charter în 2023

Două noi destinații vor fi adăugate la portofoliul zborurilor de pe AIM: Munchen și Roma. Air Connect a anunțat operarea rutei Baia Mare – București, din martie 2023. Destinațiile charter ale anului 2023 de pe AIM vor fi Antalya (4 zboruri săptămânale), Creta și Hurghada (1 cursă pe săptămână).

Două proiecte majore pentru dezvoltarea infrastructurii aeroportuare au fost semnate de AIM. Acestea sunt extinderea și modernizarea terminalului de pasageri; creșterea gradului de siguranță și securitate prin achiziționarea de echipamente specifice, semnate în noiembrie.

În acest sens, a fost expropriată o suprafață de 7,7 ha pe care va fi amenajată și o parcare pentru autoturisme (450 de locuri), o zonă de parcare de microbuze (10 locuri), o zonă de parcare autocare (8 locuri), o zonă de parcare VIP și business, o zonă pentru staționarea taxiurilor, o zonă pentru transportul public.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Banatul și Ardealul își renovează blocurile din fonduri UE

Articolul următor

Spitalul Orășenesc Negrești-Oaș va fi reabilitat energetic prin PNRR

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share