Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Hidroconstrucția intră în grupul Electromontaj, alături de Iproeb

Hidroconstrucția a derulat lucrări energetice de importanță națională

Cel mai mare antreprenor din România în domeniul hidroenergiei, aflat în insolvență, va fi integrat în grupul Electromontaj, din care face parte Iproeb Bistrița

Concilium Consulting, firmă specializată în restructurare corporativă și structurarea finanțărilor complexe, a fost numită ca administrator special în procedura de insolvență. Hidroconstrucția a intrat în insolvență în 19 ianuarie 2022, cu intenția de reorganizare a companiei.

“Strategia de redresare vizează asigurarea continuării afacerii pentru a putea finaliza în timp util proiectele de importanță națională care se află în derulare, cum ar fi construirea infrastructurii de apă-canal în toată țara, precum și lucrările pentru Hidroelectrica, beneficiarul nostru.

Vom reuși să facilităm astfel accesul populației la utilități și să păstrăm finanțarea europeană a lucrărilor, fără să afectăm gradul de absorbție a acestor fonduri la nivel național.

Prin restructurarea cu succes a unei companii cu o asemenea expertiză în industria de hidrologie ne putem angaja în proiecte suplimentare și contribui la creșterea gradului de independență energetică a României”, spune Vlad Năstase, CEO al Concilium Consulting.

Se schimbă echipa de management

Firma de consultanță a fost aleasă ca administrator special al Hidroconstrucția prin hotărârea Adunării Generale a Acționarilor pentru a gestiona patrimoniul acesteia prin propunerea și urmărirea implementării unui plan de reorganizare. Strategia de eficientizare a companiei viza și schimbarea echipei de management, care include acum și compania condusă de Năstase.

“Suntem determinați să asigurăm succesul reorganizării acestei companii atât de importante pentru industria autohtonă. Am ales, în consecință, cei mai potriviți parteneri. Concilium Consulting a dat dovadă de expertiză semnificativă în restructurare și o înțelegere esențială a business-ului de profil.

Electromontaj are forța financiară și experiența operațională să susțină acest proces de redresare. Prin urmare, Hidroconstrucția are resurse să meargă mai departe”, a declarat Ionuț Tănăsoaică, CEO al Electromontaj, noul acționar al Hidroconstrucția.

Tranzacție autorizată de Consiliul Concurenței

Electromontaj, lider în piața construcțiilor energetice din România, a preluat Hidroconstrucția, tranzacția fiind autorizată de Consiliul Concurenței în luna noiembrie a acestui an. Noul investitor a consolidat o serie de acționari mai mici, ajungând astfel să dețină 63% din companie, procent care îi permite implementarea măsurilor de restructurare la nivel decizional.

Investiția Electromontaj constă în transferul de bune practici și expertiză, precum și în sprijin financiar pentru îmbunătățirea fluxului de lichidități din Hidroconstrucția și a subsidiarelor acesteia.

În insolvență din proprie inițiativă

Hidroconstrucția a intrat în insolvență, din inițiativă proprie, în 19 ianuarie 2022, pentru datorii de 500 de milioane lei. În funcția de administrator judiciar provizoriu a fost numit consorțiul R&I Group, RTZ & Partners Cluj, Mușat & Asociații. Hidroconstrucția este o companie înființată în 1950, ca unic constructor al investiției hidroenergetice de la Bicaz, cu lucrări hidroenergetice de importanță națională.

Grupul Electromontaj, lider pe piața construcțiilor energetice din România, are în componență companiile Emfor Montaj (fundații pentru linii electrice), Iproeb Bistrița (producător de cabluri și conductori electrici), Electrotehnica (producător de echipamente electrice), unități de producție proprii, fabrici de stâlpi metalici, cleme și armături electrice, stație de testări. Grupul a înregistrat, în 2021, la nivel consolidat, afaceri de 472 milioane și un profit net de 25,5 milioane.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Universitatea Babeș Bolyai (UBB) Cluj a anunțat achiziția lucrărilor de transformare a fostului hotel de pe str. Traian Moșoiu pentru funcționarea în incintă a Facultății de Drept.

Noua Facultate de Drept costă 15 milioane €. Transformarea Opera Plaza: 6 milioane

Articolul următor

O comună bihoreană și-a schimbat numele prin referendum

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share