Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Transport alternativ, locuințe pentru tinerii specialiști și stații de încărcare electrice la Ardud

Primarul Ardudului, Ovidiu Duma, a semnat joi, 5 ianuarie 2023, la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrație, primele trei contracte de finanțare PNRR din cele șapte câștigate până în acest moment de către Primăria Ardud.

Transport alternativ

Primul contract semnat vizează infrastructura dedicată transportului alternativ – biciclete şi mijloace de transport nemotorizate, proiect care urmărește fluidizarea traficului și siguranța participanților la trafic.

Acest deziderat va fi concretizat printr-o finanțare externă bugetului local, în valoare de 9.742.972,89 RON și presupune realizarea unei rețele de pese 10,2 km de piste velo pe raza UAT Ardud, astfel îmbunătățindu-se semnificativ și infrastructura stradală (iluminat public, trotuare, spații de odihnă etc.)

Locuinte nZEB

Al doilea proiect pentru care s-a semnat contractul de finanțare este cel prin care se vor construi locuințe de serviciu pentru tinerii specialiști din domeniul sănătății și al învățământului în orașul Ardud.

Finanțarea de 2,906,509.76 RON prin programul național PNRR are scopul de a atrage personal specializat care să deservească comunitatea din Ardud și din localitățile aparținătoare. Blocul care se va construi va fi amplasat in orașul Ardud, pe strada Bogdan Vodă, și va avea consum de energie aproape egal cu zero, un aspect important în contextul crizei energetice.

Puncte de reîncărcare vehicule electrice

Orașul Ardud va beneficia și de puncte de reîncărcare vehicule electrice conform celui de-al treilea contract semnat azi de dl primar Ovidiu Duma, finanțare PNRR fiind obținută prin componenta C10, asigurarea infrastructurii pentru transport verde.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Primul târg de nunți din acest an din Cluj-Napoca, Wedding Days, de la Iulius Mall, îți vine în ajutor, în acest weekend,

Wedding Days, la Iulius Mall Cluj

Articolul următor
Hotelul Alpin (3*) a fost acontat de către Darius Mârza, administratorul complexului Wonderland Resort, de pe Dealul Feleacului,

Hotelul Alpin, vândut după un deceniu! L-a cumpărat fondatorul Wonderland

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share