Producătorul de sisteme de ventilație din Cehia a decis să dea în funcțiune un centru la Cluj-Napoca.
Noul centru al Atrea România va fi în Tetarom I, a informat administrația parcurilor industriale publice. Aceasta a precizat că printre soluțiile promovate de Atrea se numără asigurarea unui flux constant de aer proaspăt pentru orice spațiu, ventilația eficientă energetic, grija față de mediul înconjurător – prin reducerea amprentei de carbon a construcțiilor beneficiare.
Atrea România este o societate de familie mixtă, româno-cehă, specializată în producerea și furnizarea sistemelor de ventilație cu recuperare de căldură denstinate caselor și clădirilor comerciale. Aceasta este lider de piață în acest segment, din 1990, când s-au pus bazele sale în Cehia. Atrea este prezentă în 30 de țări și numără 400 de angajați.
Grupul deține o fabrică de producție și un laborator aerodinamic propriu. Asociații săi erau oamenii de afaceri Dorin Salamac (România) – 55% din capitalul social, și Daniel Moravek (Cehia) – 45%. Societatea cu sediul în orașul Otopeni (județul Ilfov) înregistra, în 2021, afaceri de 10,5 milioane de lei și un profit net de 0,3 milioane lei.
Birouri și spații de producție, scoase la închiriere
„Îi urăm bun venit noului investitor și îl asigurăm de întreg sprijinul necesar. Vestea bună este că ne pregătim pentru ocuparea integrală a spațiilor libere din clădirea administrativă A1, fostul incubator de afaceri. Negocierile pentru ocuparea ultimilor 317 mp de birouri sunt în plină desfășurare”, a spus Alin Tișe, președintele Consiliului Județean (CJ) Cluj.
În Tetarom I își desfășoară activitatea 125 de companii, cu o valoare cumulată a investițiilor de 150 de milioane de euro. Aici lucrează 3.000 de clujeni. La finele anului trecut, Tetarom, societate controlată de CJ Cluj, a scos la închiriere mai multe spații de birouri și de producție în clădirile A1 și A2 din complexul de pe Tăietura Turcului.
Birourile disponibile în Tetarom I aveau suprafețe de 35-70 mp, printre serviciile incluse numărându-se sală de conferință, spațiu multifuncțional, parcare, pază, utilități, mentenanță. Societatea Echipamente Transilvania și Tehnologii Avansate produse în România (Tetarom) administrează cele mai mari parcuri industriale din țara noastră. Cele trei parcuri operaționale în județul Cluj au generat, în două decenii de activitate, 14.400 de noi locuri de muncă și investiții de 1,2 miliarde de euro.
Tetarom a pornit cu un singur parc, în zona Hoia, din Cluj-Napoca. În 2021 administra 4 milioane mp de teren, pe teritoriul celor trei parcuri industriale. Tetarom ocupa locul I în România ca profitabilitate a capitalului investit raportat la costul pe locul de muncă înființat, cu o valoare de 1.500 de euro.