Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Patru multinaționale din industrie finanțează competiția Prix CFA

Am dat startul prezentărilor în cadrul proiectului Prix CFA alături de companiile Pfeiffer Vacuum, Schneider Electric, Michelin și Energom.
Organizatorii mizează pe lucrări originale din partea elevilor, plagiatele nefiind acceptate | Foto: CFAC

Mai multe grupuri internaționale din sectorul industrial vor susține financiar o competiție destinată tinerilor din Transilvania.

“Am dat startul prezentărilor în cadrul proiectului Prix CFA alături de companiile Pfeiffer Vacuum, Schneider Electric, Michelin și Energom Groupe Gonzales”, a transmis inițiatorul competiției, Clubul Francofon de Afaceri din Cluj (CFAC). Prima oprire a caravanei a avut loc la  Colegiul Național Mihai Eminescu Satu Mare.

Premiile CFA reprezintă o competiție între liceeni susținută de membrii și colaboratorii comunității de afaceri francofone din România, parteneri economici și instituționali. Concepută sub forma unor secțiuni tematice, ediția din acest an lansează elevilor provocări în industrie, energie și tehnologie.

Vizând implicarea unui număr cât mai mare de elevi, Prix CFA promovează performanța în cele trei domenii și francofonia în colegiile, liceele și școlile profesionale din Transilvania. Competiția se adresează elevilor de liceu (clasele IX-XII) din județele Alba, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Cluj, Maramureș, Sălaj, Satu Mare. Participanții trebuie să fi împlinit vârsta de 14 ani și să fie înregistrați în ciclul liceal.

Acceptă doar lucrări originale

“Încurajăm munca în echipă. Din acest motiv elevii vor fi încurajați să formeze grupuri de 2-5 persoane. Un elev poate participa la o singură secțiune a concursului și poate face parte dintr-o singură echipă. Grupul trebuie să fie coordonat de către un cadru didactic specializat în domeniul secțiunii alese, opțional de un profesor colaborator de limba franceză. Data limită de depunere a dosarelor este 15 martie.

Printre criteriile de jurizare se numără originalitatea ideii proiectului, autenticitatea elementelor utilizate în realizarea proiectului sau fezabilitatea proiectului. Lucrările vor fi originale. Orice formă de copiere de informații fără indicarea sursei acesteia duce la descalificarea din competiție sau la anularea premiului obținut”, explică reprezentanții CFAC.

Festivitatea de premiere va avea loc la Cluj-Napoca, în martie, prilej cu care vor fi premiate dosarele câștigătoare pentru fiecare secțiune a competiției. CFAC se definește ca un mediu de întâlnire al oamenilor de afaceri francofoni locali și de creare de oportunități în afaceri și parteneriate. Organizația își propune să contribuie la dezvoltarea economică și la promovarea francofoniei în regiunea Clujului.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Proiect imobiliar dezvoltat în Sighișoara

Articolul următor
Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj implementează un proiect de dezvoltare digitală finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

USAMV Cluj se digitalizează cu 3,6 milioane de euro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Investiții
Infrastructură
Turism
Educație
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share