Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

USAMV Cluj se digitalizează cu 3,6 milioane de euro

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj implementează un proiect de dezvoltare digitală finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Valoarea acordată în cadrul contractului de finanțare este de 18,1 milioane de lei; cea eligibilă din PNRR este de 15,2 milioane, iar 2,8 milioane reprezintă TVA.

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj implementează un proiect de dezvoltare digitală finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Acesta se numește “Digital Connecting: creșterea calității actului educațional universitar prin dezvoltare digitală” și se va derula până în decembrie 2025. Proiectul include numeroase obiective specifice.

Apar două centre de cercetare și un data center

Între acestea se află modernizarea a 7 laboratoare IT cu tehnologie digitală inovativă destinată metodelor de predare-învățare; crearea unui centru de date necesar activității de cercetare și dezvoltării competențelor profesionale și digitale ale studenților și cadrelor didactice.

Mai este prevăzută crearea a 2 noi centre de cercetare și a 5 noi laboratoare de cercetare prin achiziționarea de instrumente și echipamente hardware și software; formarea competențelor digitale pentru 250 de studenți și profesori.

Proiectul este finanțat prin Ministerul Educației în cadrul apelului “Granturi pentru digitalizarea universităților” din PNRR și are ca scop digitalizarea universităților și pregătirea acestora pentru profesiile digitale ale viitorului.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Am dat startul prezentărilor în cadrul proiectului Prix CFA alături de companiile Pfeiffer Vacuum, Schneider Electric, Michelin și Energom.

Patru multinaționale din industrie finanțează competiția Prix CFA

Articolul următor
Compania de Apă Someș (CAS), operator regional de apă aflat sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, a recepționat lucrările de extindere și reabilitare a rețelelor de alimentare cu apă și canalizare din municipiul Gherla.

Apă Someș a recepționat lucrările de extindere din zona Gherla

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share