Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

RoPower semnează contractul pentru centrala SMR

NuScale Power și RoPower, companie românească deținută în cote egale de Nuclearelectrica și Nova Power & Gas (NPG) - parte a grupului clujean E-Infra, au semnat contractul pentru faza 1 a lucrărilor de inginerie și proiectare pentru prima centrală electrică SMR din țara noastră.

Cea dintâi centrală cu reactoare modulare mici urmează să fie amplasată pe amplasamentul de la Doicești.

NuScale Power și RoPower, companie românească deținută în cote egale de Nuclearelectrica și Nova Power & Gas (NPG) – parte a grupului clujean E-Infra, au semnat contractul pentru faza 1 a lucrărilor de inginerie și proiectare pentru prima centrală electrică SMR din țara noastră.

NuScale Power și RoPower au semnat contractul pentru faza 1 a lucrărilor de inginerie și proiectare, Front-End Engineering and Design (FEED), pentru prima centrală SMR, marcând un pas important spre implementarea unei centrale electrice NuScale VOYGR cu reactoare modulare mici (SMR) în România.

Lucrările FEED pe care le va demara NuScale vor defini caracteristicile principalele și specifice de amplasament pentru o centrală VOYGR-6 SMR care ar putea fi dezvoltată pe amplasamentul centralei electrice Doicești.

Proiectul de opt luni include emiterea de subcontracte pentru realizarea evaluării impactului asupra mediului și a investigației geotehnice de subsol, evaluarea amplasamentului și cerințelor specifice ale amplasamentului pentru proiectarea standard a centralei NuScale, elaborarea unei estimări a costurilor specifice proiectului.

„Începerea de către NuScale a lucrărilor de Inginerie și Proiectare Front-End de fază 1 în parteneriat cu Nuclearelectrica / RoPower menține România pe drumul spre a deveni prima țară din Europa care va beneficia de tehnologia reactoarelor modulare mici sigure, fiabile și fără emisii de carbon.

Suntem încântați să intrăm în această nouă etapă a parteneriatului nostru cu Nuclearelectrica și RoPower, pe măsură ce ne concentrăm pe următorii pași practici în vederea dezvoltării unei centrale electrice NuScale VOYGR-6 SMR în România”, a declarat John Hopkins, președinte – director executiv al NuScale.

„Suntem mândri să avansăm în parteneriatul nostru cu NuScale și să începem analiza aprofundată și planificarea proiectului pe amplasamentul de la Doicești.

Semnarea contractului pentru lucrările FEED urmează după aproape patru ani de colaborare, cercetare și studii pentru a ne asigura că selectăm cea mai sigură și mai performantă tehnologie, precum și amplasamentul potrivit. De asemenea, demonstrează că partenerii împărtășesc aceleași valori și angajamentul de a construi un viitor mai verde și mai sustenabil pentru generațiile următoare”, a declarat Cosmin Ghiță, CEO al Nuclearelectrica.

NPG face parte din E-Infra, grup de companii active în domeniul infrastructurii de energie și telecomunicații, alături de companiile Electrogrup Cluj, Netcity Telecom, Direct One, WESEE, cu 500 de angajați și afaceri anuale de 100 de milioane de euro.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Compania de Apă Someș (CAS), operator regional de apă aflat sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, a recepționat lucrările de extindere și reabilitare a rețelelor de alimentare cu apă și canalizare din municipiul Gherla.

Apă Someș a recepționat lucrările de extindere din zona Gherla

Articolul următor
Secțiunea de dezvoltare are alocați 1,6 miliarde de lei din acest buget (creștere anuală de 121%), dintre care 650 de milioane pentru lucrările la prima fază a metroului.

Bugetul Clujului crește cu 1 miliard de lei. Metroul ia partea leului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share