Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

HiSky începe zborurile Cluj – Tel Aviv

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj (AIAIC) şi HiSky au anunțat noile oportunități de călătorie pentru pasageri spre Tel Aviv (Israel), prin demararea zborurilor directe.
Compania aeriană a decis să își extindă operațiunile de la Cluj-Napoca | Foto: AIAIC

Operatorul aerian privat consemnează debutul curselor sale de la Cluj-Napoca spre aeroportul din Israel.

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj (AIAIC) şi HiSky au anunțat noile oportunități de călătorie pentru pasageri spre Tel Aviv (Israel), prin demararea zborurilor directe. Tel Aviv reprezintă cea de-a doua rută internaţională, după Dublin (Irlanda), operată de HiSky de pe AIAIC.

Zborurile directe spre Tel Aviv sunt operate operate cu două frecvențe pe săptămână, din 12 ianuarie. Cursele sunt efectuate de HiSky joi și duminică, având întoarcerea în aceeași zi. Tel Aviv este situat pe coasta Mării Mediterane, la 58 km de Ierusalim. Orașul are un statut de patrimoniu mondial UNESCO datorită culturii, arhitecturii şi istoriei sale, fiind la cumpăna dintre Occident şi Orient.

Aeroportul din Tel Aviv este situat la 15 km de oraş. “Oraşul oferă  o diversitate de obiective turistice, de la muzee, galerii de artă până la locuri bine conservate de mii de ani, fiind ales şi ca destinaţie turistică, în special pentru plajele sale minunate”, spun reprezentanții AIAIC.

Tel Aviv are un statut de patrimoniu mondial UNESCO, fiind la cumpăna dintre Occident şi Orient

Recuperarea traficului la Cluj, peste media europeană

„Apreciem decizia HiSky de creştere a operaţiunilor de zbor în sezonul de iarnă. AIAIC rămâne un motor de dezvoltare al regiunii. Eforturile sale de creştere a conectivităţii regiunii sunt concretizate prin această rută care răspunde nevoilor pasagerilor care aleg să călătorească de pe aeroportul clujean“, a spus Viorel Federiga, președintele AIAIC.

„Sezonul de iarnă aduce o şi mai mare diversitate a alternativelor de călătorie pe cale aeriană cu plecare de pe AIAIC. Am încheiat 2022 cu un trafic total de 2,64 milioane de pasageri. S-a înregistrat astfel un grad de recuperare de peste 91% comparativ cu cifrele înregistrate în 2019, înainte de pandemie, depășind media europeană.

În 2023 vom continua eforturile de extindere a rețelei de rute și estimăm atingerea pragului de 3 milioane de pasageri înregistrați într-un an calendaristic”, a menționat David Ciceo, director general al AIAIC.

În perioada sezonului de iarnă, pe AIAIC pasagerii au posibilitatea de a alege una dintre cele 47 de rute spre 20 de țări din Europa și Orientul Mijlociu. Pentru cei care doresc vacanțe spre destinații însorite sunt disponibile zboruri charter spre Egipt sau Emiratele Arabe Unite.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Oficial, sistemul de sănătate din Bistrița-Năsăud trece la un nou nivel: s-a aprobat realizarea prin PNRR a proiectului extinderii Spitalului Județean de Urgență Bistrița (SJUB) prin construirea unei aripi noi, legată de clădirea principală printr-o aripă supendată. O investiție în valoare de 100 milioane de euro.

Bistrița va avea un spital de urgență ultramodern. Vin 100 de milioane de euro

Articolul următor
Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în MT, a precizat că acestea sunt porțiunile Nușfalău - Suplacu de Barcău și Chețani – Câmpia Turzii, ambele din Autostrada Transilvania, respectiv legătura dintre A3 și Centura Oradea.

Pe ce autostrăzi noi circulăm în 2023 în Transilvania

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share