Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Bistrița va avea un spital de urgență ultramodern. Vin 100 de milioane de euro

Oficial, sistemul de sănătate din Bistrița-Năsăud trece la un nou nivel: s-a aprobat realizarea prin PNRR a proiectului extinderii Spitalului Județean de Urgență Bistrița (SJUB) prin construirea unei aripi noi, legată de clădirea principală printr-o aripă supendată. O investiție în valoare de 100 milioane de euro.
Aripa nouă a spitalului va fi legată de corpul actual printr-o pasarelă suspendată | Foto: CJ BN

Cea mai importantă unitate spitalicească din județ va beneficia de fonduri consistente prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

“Oficial, sistemul de sănătate din Bistrița-Năsăud trece la un nou nivel: s-a aprobat realizarea prin PNRR a proiectului extinderii Spitalului Județean de Urgență Bistrița (SJUB) prin construirea unei aripi noi, legată de clădirea principală printr-o pasarelă suspendată. O investiție în valoare de 100 milioane de euro.

De asemenea, Ministerul Educației a dat aviz favorabil solicitării Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie George Emil Palade din Târgu Mureș de acordare a statutului clinic pentru secția medicină internă din cadrul SJUB. Prin astfel de proiecte pe care le implementăm, medicii primesc puterea de a salva vieți”, a precizat Radu Moldovan, președintele Consiliului Județean (CJ BN).

SJUB este o unitate sanitară aflată în subordinea CJ Bistrița-Năsăud, care furnizează servicii medicale spitalicești, clinice și paraclinice. Acesta are 997 paturi spitalizare continuă, 13 pentru serviciul de urgență şi 38 spitalizare de zi. Sediul central al unității se află în municipiul pe str. General Grigore Bălan, având secții și în șase alte locuri din municipiu.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Potrivit specialiștilor, este de așteptat o revenire a titlului Netflix, de la bursă, ca efect al creșterii numărului de clienți din 2022 și a noii strategii de creștere a veniturilor, pe care compania a început deja să o implementeze.

Analiză Goldring: 2023, atractiv pentru investitorii la bursă din perspectiva dividendelor

Articolul următor
Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj (AIAIC) şi HiSky au anunțat noile oportunități de călătorie pentru pasageri spre Tel Aviv (Israel), prin demararea zborurilor directe.

HiSky începe zborurile Cluj – Tel Aviv

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share