Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Innovation Labs a promovat echipe de tehnologie de 200 milioane €

Innovation Labs a acumulat o tradiție universitară și o amprentă națională, datorită prezenței în cinci dintre centrele universitare majore din România (București, Cluj-Napoca, Iași, Sibiu și Timișoara).
3.700 de oameni au participat până în prezent la aceste competiții, la nivel național | Foto: Innovation Labs

Cel mai longeviv program de educație antreprenorială de tip preaccelerator din mediul universitar românesc trece în al doilea său deceniu de existență.

Innovation Labs a acumulat o tradiție universitară și o amprentă națională, datorită prezenței în cinci dintre centrele universitare majore din România (București, Cluj-Napoca, Iași, Sibiu și Timișoara). Acesta are universități partenere și echipe înscrise și din Brașov, Constanța, Craiova și Oradea.

Innovation Labs și-a asumat rolul de sprijinire al antreprenorilor români de startup-uri de tehnologie prin crearea unei traiectorii experiențiale și a unei comunități de mentori și parteneri din mediul de business. Programul va debuta în cele cinci centre prin competiții de tip hackathon organizate în martie, pe parcursul a două zile (sâmbătă și duminică).

Mentorat și prezentări săptămânale

În Cluj-Napoca și Iași vor avea loc în 18-19 martie, iar în București, Sibiu și Timișoara, în 25-26 martie. Echipele din Brașov, Constanța și Craiova vor participa la hackathonul din București, iar echipele din Oradea, la cel din Timișoara. În urma calificării, aceste echipe vor urma programul din București, respectiv pe cel din Timișoara.

Echipele care se vor califica în program în urma hackathoanelor vor beneficia de sesiuni de mentorat săptămânale, sesiuni săptămânale de prezentări pe diverse teme și de instruiri 1:1. Finaliștii vor fi aleși în urma semifinalelor naționale, estimate în 15 mai. Finala Demo Day, preconizată a avea loc în 28-29 mai, va aduce în fața unui public numeros cele mai bune 15 produse dezvoltate și echipele care le-au creat.

Au sprijinit 520 de startup-uri

Toate echipele vor continua să beneficieze de sprijinul preacceleratorului și al susținătorilor programului și după încheierea perioadei de mentorat. Innovation Labs este cel mai longeviv program de educație antreprenorială de tip preaccelerator din mediul universitar românesc. Până în prezent a susținut 520 de startup-uri de tehnologie.

În primele 10 ediții, 3.700 de oameni au participat la hackathoanele Innovation Labs la nivel național. Aceștia au propus 1.292 de idei pentru produse și servicii digitale. După lunile de mentorat, în care și-au rafinat prototipurile alături de partenerii programului, la finalele Demo Day s-a calificat 188 de echipe.

Echipele finaliste au fost alese în urma semifinalelor naționale, din 307 echipe care au construit și au rafinat câte un produs minim viabil. Innovation Labs a lansat pe piață 61 de echipe de succes, cu o evaluare de 200 de milioane de euro.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Spitalele din Banat și Transilvania primesc 1 miliard de euro pentru modernizări

Articolul următor
Cei care încă nu și-au luat cazare au la dispoziție mai multe hoteluri, disponibile pe site-ul fiecărui eveniment - Massif, Neversea și Untold. Massif va avea loc în Poiana Brașov, între 3 și 5 martie, Neversea – la Constanța, între 6 și 9 iulie, iar Untold – la Cluj-Napoca, între 3 și 6 august.

Cât costă cazările oficiale la Untold, Neversea și Massif

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share