Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Borșa vrea să organizeze Olimpiada de Iarnă

Anii de muncă susținută pentru a transforma visul în realitate, un proiect prăfuit în pârtie olimpică de schi omologată la nivel internațional și telegondolă funcțională, sunt acum răsplătiți

Noua pârtie olimpică din Maramureș va găzdui, din acest an, mai multe competiții de schi profesionist.

“Anii de muncă susținută pentru a transforma visul în realitate, un proiect prăfuit în pârtie olimpică de schi omologată la nivel internațional și telegondolă funcțională, sunt acum răsplătiți. Federația Română de Schi Biatlon și-a manifestat intenția de a organiza la noi în oraș mai multe probe din cadrul Campionatului Național de Schi Alpin, în perioada 20-25 februarie.

Înscriem astfel, oficial, Borșa pe harta competițiilor sportive. Acesta este doar începutul. Continuăm pe drumul cel bun și vom transforma și visul unei Olimpiade de Iarnă în realitate”, a spus primarul Sorin Timiș.

Borșa a devenit o destinație care apare tot mai des pe harta pasionaților de schi, odată cu activarea pârtiei olimpice amplasată pe versantul nordic al Munților Rodnei, readusă în circuit în ultimii ani. Cu două pârtii disponibile (una de 3 km de categorie roșie, alta de 3 km de categorie albastră), dispune de instalație de zăpadă artificială și nocturnă, fiind omologată de Federația Internațională de Schi şi Snowboard.

Stațiunea poate găzdui acum competiții sportive naționale și internaționale. Domeniul schiabil are și instalație de transport pe cablu tip telegondolă, de 2,6 km, cu o capacitate de 1.800 persoane / oră, 56 de gondole cu opt locuri. Noua telegondolă de la Borșa leagă complexul turistic de vechea pârtie olimpică de schi.

Proiectul de 27 de milioane de euro încă nu este finalizat. Acesta prevede o pârtie roșie (3 km), una albastră (4 km), având tunuri de zăpadă artificială. Alte amenajări din proiect sunt spații de parcare, zonă comercială, apreschi, club de seară, centru de închiriat și școală de schi. În vârful pârtiei au fost programate Observatorul Astronomic, terasă belvedere, restaurant, refugii montane și Salvamont.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Investitorii interesați să dezvolte afaceri pe litoralul Mării Negre, cea mai importantă zonă turistică din România, au posibilitatea de a achiziționa hoteluri în stațiunile Eforie Nord și Sud.

Hoteluri din Marea Neagră, puse la vânzare de Transilvania Investments

Articolul următor
O nouă sală de sport a fost construită în Vârșolț, județul Sălaj. Am inaugurat o investiție care va garanta condiții moderne pentru sport și o viață sănătoasă copiilor, și tuturor membrilor comunității locale.

Ministrul dezvoltării mizează pe proiectele din Țara Silvaniei

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share