Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Aproape 90 de milioane de lei pentru consolidarea seismică și creșterea eficienței energetice atrei clădiri ale CJ Sibiu

Consiliul Județean Sibiu anunță că a atras peste 84 de milioane lei prin PNRR pentru reabilitarea și eficientizarea energetică a trei clădiri, unele cu o vechime de peste 100 de ani. Printre aceste clădiri se numără Pavilionul Central al Spitalului Clinic de Psihiatrie ”Dr. Gheorghe Preda” Sibiu, clădirea administrativă a Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, dar și sediul CJ Sibiu – clădirea dinspre strada General Magheru.

Valoarea cumulată a celor trei contracte depășește 84,7 milioane lei.

Investițiile vizează consolidarea seismică și creșterea eficienței energetice pentru cele trei clădiri aflate în patrimoniul CJ Sibiu.

Potrivit administrației județene, prin eficientizare energetică se înțelege termoizolarea pereților, a șarpantei, înlocuirea tâmplăriei, cât și a instalațiilor și corpurilor de iluminat. „De asemenea, clădirile vor fi prevăzute cu instalații de producere a energiei verzi și pompe de căldură. Toate aceste măsuri vor duce la scădere cheltuielilor de funcționare întrucât cantitățile de gaz metan și energie electrică din surse tradiționale se va reduce cu până la 60%”, estimează reprezentanții CJ Sibiu.

Clădirea Psihiatriei, cea mai scumpă: va avea și două stații de încărcare a vehiculelor electrice
Din suma totală, cei mai mulți bani sunt destinați Pavilionului Central al Spitalului de Psihiatrie, clădire ce datează din anul 1863, valoarea contractului fiind de 70,6 milioane lei. Suprafața desfășurată care urmează să fie renovată este de 12.822,5 mp. În cadrul acestui proiect, în curtea spitalului vor fi instalate și două stații de încărcare a vehiculelor electrice, promit autoritățile.

În comunicatul transmis presei, CJ Sibiu menționează că a demarat achiziția serviciilor de realizare a DALI, cu clauză suspensivă, fiind în desfășurare etapa de atribuire a contractului. Termenul de realizare a documentației tehnice este de 4 luni, urmând ca apoi să fie contractate proiectarea și execuția lucrărilor, cu o durată de realizare estimată la 24 de luni.

Sediul CJ, mai scump decât Spitalul județean
Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu va beneficia de o renovare energetică a clădirii administrative, construită în anul 1950, având o suprafață desfășurată de 1.534,30 mp. Valoarea investiției este de 4,1 milioane lei, potrivit comunicatului. Pe lângă lucrările de reabilitare, proiectul prevede instalarea unei stații de încărcare pentru vehicule electrice, cu două puncte de încărcare. Pentru acest obiectiv, execuția lucrărilor este estimată la 2 ani.

Iar sediul Consiliului Județean Sibiu, clădire ce datează din primul deceniu al secolului al XX-lea, va fi supus unui proces de modernizare, pentru utilizarea eficientă, durabilă și incluzivă a energiei în vederea diminuării cheltuielilor cu utilitățile, precum și consolidarea seismică a clădirii. „Va fi instalată o stație de încărcare a vehiculelor electrice, cu două puncte de încărcare. Valoarea alocată pentru acest obiectiv de investiții este de 10,08 milioane lei. În acest caz, suprafața desfășurată este de 1.832 mp”, explică reprezentanții CJ.

Și pentru acest obiectiv, Consiliul Județean Sibiu a achiziționat serviciile de elaborare a DALI, cu termen de predare la sfârșitul lunii ianuarie 2023. Pentru investiția la sediul CJ, durata lucrărilor de execuție a fost stabilită la 12 luni.

Pentru toate cele trei proiecte, termenul-limită de finalizare a lucrărilor este 30 iunie 2026.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

3 milioane de lei investiți de Aquaserv în reparații stradale

Articolul următor

Investiții de amploare în orașul Curtici

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share