Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

BRK Financial se împrumută de la TechVentures Bank

Casa clujeană de brokeraj BRK Financial Group a informat Bursa de Valori București (BVB) despre contractul încheiat cu TechVentures Bank.
Casa clujeană de brokeraj pornește în noul an cu un contract de credit | Foto: BVB

Valoarea contractului de credit încheiat cu fosta Bancă Comercială Feroviară (BCF) se ridică la 1 milion de euro.

Casa clujeană de brokeraj BRK Financial Group a informat Bursa de Valori București (BVB) despre contractul încheiat cu TechVentures Bank. Banca apare în calitate de finanțator, iar BRK, în cea de împrumutat.

“TechVentures Bank acordă BRK un credit pentru capital de lucru revolving revocabil. Fiecare utilizare din credit va avea o scadență de maxim 10 zile lucrătoare. Dobânda este ROBOR 3M + 5%; 4,9 milioane lei – ipotecă mobiliară  asupra contului curent house. Termenul de restituire: 15 ianuarie 2024”, a anunțat BRK Cluj.

TechVentures Bank, fostă BCF, a fost înființată de către Valer Blidar, proprietarul uzinei Astra Vagoane Arad. El a vândut pachetul majoritar de acțiuni către Olimpiu Bălaș, antreprenor IT care deține compania New Business Dimensions. În urma schimbării acționariatului, în 2020 BCF a fost rede­numită Techventures Bank. În 2021, Techventures Bank avea active de 737 milioane lei și 12 sucursale. 

Credit de 4,4 milioane euro de la CEC

Anul trecut, BRK a contractat o finanțare de 22 milioane lei de la CEC Bank, pentru dezvoltarea sa strategică, inclusiv la nivel regional.  Tranzacția a fost prima de tip business development acordată BRK după perioada pandemică, într-un context dificil cauzat de conflictul militar din Ucraina.

„În ceea ce privește calitatea de emitent de produse structurate vizăm extinderea operațiunilor pe piețele din regiune, prima piață vizată fiind Wiener Borse, unde BRK are obținute avizele necesare demarării operațiunilor”, spunea directorul general al BRK, Monica Ivan.

BRK este una dintre cele mai mari companii de brokeraj din România, fiind înființată inițial ca Broker Cluj. Veniturile companiei s-au ridicat în 2021 la 27,7 milioane lei. Cel mai mare acționar individual este SIF Muntenia (18,47%).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

FOTO: Cu o carte de vizită impresionantă, ARL CLUJ celebrează 25 de ani de performanță

Articolul următor
Universitatea Politehnica din București (UPB) a demarat proiectul „NetZeRoCities – Centrul Național de Competențe și Soluții pentru Dezvoltarea Orașelor Inteligente Neutre climatic.

Holisun și Datacor intră în proiectul NetZeRoCities

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share