Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Șanse de dotare cu mobilier nou pentru 3.663 de săli de clasă și laboratoare bihorene

Prefectul Bihorului, Dumitru Țiplea, a prezentat miercuri, 18 ianuarie, în cadrul videoconferinței lunare cu primarii bihoreni, un apel de proiecte pentru dotarea cu echipamente și mobilier a școlilor de la nivelul județului Bihor prin PNRR. La ședință au participat Inspectorul Școlar General al Inspectoratului Școlar Județean Bihor, Horea Abrudan.

Apelul Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe” a fost lansat de către Ministerul Educației și este finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Obiective

La nivel național apelul vizează două obiective:

1. Digitalizarea școlilor prin: dotarea laboratoarelor de informatică cu noi resurse tehnologice digitale, asigurarea sălilor de clasă cu echipamente și resurse tehnologice digitale dotarea cu laboratoare informatice și cu ateliere de practică digitale specifice domeniului de calificare (simulatoare etc.) a unităților de învățământ profesional și tehnic a unităților de învățământ profesional și tehnic (cu excepția celor cu profil agricol).

2. Îmbunătățirea infrastructurii educaționale prin: dotarea cu mobilier a sălilor de clasă pentru toate nivelurile de învățământ, de la preșcolar la liceu, a spațiilor sportive din palatele copiilor și cluburi, cluburi sportive, dotarea cu materiale și echipamente didactice a laboratoarelor și cabinetelor școlare, echiparea cu ateliere de practică în funcție de specializare și de nevoile concrete a unităților de învățământ profesional și tehnic.

1 miliard de euro

Bugetul alocat la nivel național este de cca 1 miliard de euro.

Directorii de școli din Bihor, informați despre cum pot să-și doteze școlile prin PNRR

Prefectul a prezentat o radiografie a nevoilor unităților de învățământ din Bihor, din care reiese faptul la nivelul județului pot beneficia de acest proiect 3.253 săli de clasă care în ultimii 5 ani nu au fost modernizate, precum și 57 de laboratoare de fizică, 52 de laboratoare de chimie, 61 de laboratoare de biologie și 240 de cabinete școlare care în ultimii 10 ani nu au primit dotări și echipamente moderne.

Astăzi avem o mare oportunitate, aceea de a schimba împreună infrastructura sistemului de învățământ din Bihor. Putem atinge acest obiectiv prin buna comunicare între primării și școli pentru absorbția masivă a fondurilor, județul Bihor având deja tradiție în acest sens. Mă voi asigura că toate instituțiile cu atribuții vă vor oferi sprijin și voi interveni oriunde apar blocaje pentru avansa în acest demers”, a declarat prefectul Dumitru Țiplea.

Eligibilitate

Solicitanți eligibili în cadrul prezentului apel sunt:

– toate tipurile de unități administrativ-teritoriale (comune, orașe, municipii și județe);

– instituțiile de învățământ superior de stat care au înființate în cadrul lor unități de învățământ preuniversitar;

– statele majore ale categoriilor de forțe/comandamente de armă, care au înființate în cadrul lor unități de învățământ preuniversitar.

Beneficiari reali ai fondurilor sunt:

– unități de învățământ preuniversitar publice acreditate;

– unități conexe: palate ale copiilor, cluburi școlare, cluburi sportive, centre județene de asistență psihopedagogică.

Depunerea proiectelor se realizează exclusiv online până la data limită 19.03.2023, prin platforma electronică dedicată PNRR https://proiecte.pnrr.gov.ro/

Potențialii beneficiari ai apelului pot adresa întrebări legate de depunerea cererilor de finanțare la adresa de e-mail: consultare.pnrr@edu.gov.ro.

Total
9
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Noul sediu MAVI, epitomul dezvoltării companiei în 30 de ani

Articolul următor

Profesionalism şi caracter cu Prof. Dr. Nicolae Crişan

Citește și:
Citeste mai mult

Încă un pasaj subteran la Oradea

Se pregătesc planurile pentru Pasajul Decebal. Strada T. Vladimirescu spre centură va avea patru benzi. Se fac primii…
Zi de Zi știri economice:
Total
9
Share