Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Clujenii de la OVES își deschid birouri în Asia, SUA și Europa de Nord

OVES Enterprise Cluj a anunțat investiții de 3 milioane de euro în 2023. Compania va pune accentul pe inovație, lansarea de produse proprii, extinderea internațională, în demersul său de a fi mai aproape de potențialii clienți.
Conducerea dezvoltatorului de software țintește noi piețe internaționale în acest an | Foto: OVES

Compania de dezvoltare de software va dubla investițiile și va crește cu 50% numărul angajaților și colaboratorilor.

OVES Enterprise Cluj a anunțat investiții de 3 milioane de euro în 2023. Compania va pune accentul pe inovație, lansarea de produse proprii, extinderea internațională, în demersul său de a fi mai aproape de potențialii clienți.

Compania cu afaceri de 6 milioane de euro în 2022 păstrează ritmul de creștere și în 2023. Conducerea estimează dublarea afacerilor pe fondul creșterii numărului de proiecte din industriile financiară (bănci, instituții financiare, startup-uri fintech) și de apărare.

„Ne vom axa pe aceste segmentele, dar și pe zona de cloud, în măsura în care avem foarte multe cereri și expertiza necesară pentru a da curs acestor cerințe. Vedem o creștere a cererii și în zona de sănătate, segment care ne așteptăm să aibă o evoluție importantă”, a declarat Mihai Filip, CEO al OVES Enterprise.

Numărul de clienți a crescut anul trecut cu 30%, însă dublarea business-ului în 2022 a fost generată de solidificarea parteneriatelor existente. Compania a trecut de la dezvoltare software spre consultanță, strategie, securitate cibernetică.

Suedia, poartă de intrare în țările nordice

Anul trecut, OVES a început procesul de extindere a prezenței în piața internațională, prin deschiderea de birouri în afara României. Acum operează cinci birouri în străinătate: SUA (Palo Alto – Silicon Valley), Germania (Munchen, Berlin), Emiratele Arabe Unite (Dubai), Marea Britanie (Londra).

„Vom continua extinderea internațională în 2023. Dorim să explorăm opțiunea de a deschide noi birouri în SUA, la New York sau Washington. Nu excludem să deschidem un birou și în Nordul Europei, cel mai probabil în Suedia, poartă de intrare către țările nordice.

Franța rămâne o țara interesantă pentru noi, cu foarte multe posibilități în zona de tech. Totodată, avem un partener din Asia care dorește să deschidem un office acolo – explorăm și această opțiune”, spune Filip.

Angajează încă 100 de oameni

Optimizarea proiectelor, reducerea costurilor și creșterea profitabilității sunt aspectele care completează strategia. OVES a închis 2022 cu o echipă de 200 de oameni. Compania își propune o creștere cu 50% echipei, ajungând, în 2023, până la 300. Obiectivul se află în strânsă legătură cu contextul economic global și va fi ajustat, pe parcursul anului, pe măsura oportunităților și a contextului.

OVES Enterprise este o companie românească de dezvoltare de software, înființată în 2015, la Cluj. Din 2019, strategia sa a inclus oferirea de servicii mai complexe de software development pentru proiecte din zona automotive, eCommerce, fintech, telecom, instituții guvernamentale internaționale.

Compania a devenit partener tehnologic pentru proiecte complexe și sofisticate tehnologic. 80% din cifra de afaceri este generată de proiecte din afara României. Acestea integrează tehnologii noi din sfera inteligenței artificiale şi big data. OVES Enterprise are 200 de angajați și colaboratori și birouri în România, Germania, Emiratele Arabe Unite, Marea Britanie și SUA.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Inițiatorii Techsylvania au anunțat că peste 3.500 de persoane sunt așteptați să se alăture evenimentului, printre care vorbitori, investitori, fondatori, antreprenori și startup-uri din întreaga lume.

Techsylvania se reia în format 100% fizic. Mizează pe 3.500 de participanți

Articolul următor
Expoziția de lego realizată de Asociația Brickenburg cu MET e una dintre cele mai de succes din Cluj.

Muzeul Etnografic al Transilvaniei, neîncăpător pentru Expoziția de Iarnă Brickenburg

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share