Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Muzeul Etnografic al Transilvaniei, neîncăpător pentru Expoziția de Iarnă Brickenburg

Expoziția de lego realizată de Asociația Brickenburg cu MET e una dintre cele mai de succes din Cluj.
Clujeni mari și mici au luat cu asalt Muzeul Etnografic al Transilvaniei | Foto: A. Dohotaru, Radio Cluj

Trafic uriaș înregistrat la expoziția de la Muzeul Etnografic al Transilvaniei (MET) din Cluj-Napoca: mii de oameni în numai trei zile.

“Expoziția de lego realizată de Asociația Brickenburg cu MET e una dintre cele mai de succes din Cluj. Mii de clujeni vin la muzeu în cele două zile și jumătate. Se stă la coadă și cu zecile de minute. În acest timp, obiectivele culturale ale primăriei, șase la număr, stau închise în weekend. Mă refer în special la Cinema Dacia și Cinema Mărăști

Mi-ar plăcea să văd o astfel de dinamică nu doar la un muzeu etnografic, care are totuși alt specific (de aceea e de lăudat diversificarea activităților), ci și la centrele comunitare și culturale ale primăriei, dar mai ales în cartiere.

Accentul să fie pus pe activități cat mai permanente, nu doar pe evenimente. Oricum, e o bucurie să vezi dinamica asta; se mai joacă și copiii, mai primesc un răgaz și părinții să citească, să povestească.”, a remarcat președintele Asociației SOS Cluj, Adrian Dohotaru.

 

Activități hibernale în lipsa zăpezii

Expoziţia de iarnă a Asociației Brickenburg, organizată în colaborare cu MET, s-a adresat tuturor categoriilor de vârstă. Aceasta a adus în atenția publicului construcții originale realizate din elemente lego de către membri ai Asociației Brickenburg, dar și modele oficiale impresionante prin dimensiuni sau vârstă.

Dioramele imaginate de membrii Asociaţiei Brickenburg au venit să suplinească lipsa zăpezii, propunând vizitatorilor zone şi activități hibernale reprezentând bucuriile specifice acestui anotimp. A fost prezent și un atelier de construcţie.

Publicul de orice vârstă a avut posibilitatea să realizeze propriile lucrări din piese lego. Doritorii s-au putut implica în activităţi Toy Photo care au avut loc pe parcursul evenimentului. Tematica expoziției a fost diversă, purtând vizitatorii prin diferite lumi imaginare realizate din celebrele cărămizi.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
OVES Enterprise Cluj a anunțat investiții de 3 milioane de euro în 2023. Compania va pune accentul pe inovație, lansarea de produse proprii, extinderea internațională, în demersul său de a fi mai aproape de potențialii clienți.

Clujenii de la OVES își deschid birouri în Asia, SUA și Europa de Nord

Articolul următor
Raportul Winter Com Sărata pe anul trecut relevă că societatea bistrițeană s-a axat pe produse noi, realizarea unei centrale fotovoltaice, participarea de expoziții de talie mondială.   

Winter Com a dezvoltat un produs nou pe piața fitingurilor

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share