Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

TIFF intră în parteneriat cu Festivalul de Film Goteborg

Festivalul Internațional de Film Transilvania a anunțat Focus Nordic, cel mai mare program de acest fel din istoria TIFF, dedicat unei cinematografiei din această zonă a Europei: Suedia, Danemarca, Finlanda, Norvegia și Islanda.
Filmul findandez “Sisu”, una dintre peliculele incluse în secțiunea nordică la Cluj | Foto: TIFF

Organizatorii festivalului de la Cluj au încheiat un parteneriat cu cel similar din Suedia pentru a avea acces la filme din țările nordice.

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) a anunțat Focus Nordic, cel mai mare program de acest fel din istoria sa, dedicat unei cinematografiei din această zonă a Europei: Suedia, Danemarca, Finlanda, Norvegia și Islanda. Programul marchează o colaborare cu Festivalul de Film Goteborg – FFG (Suedia), dar și cu institute de film din toate cele cinci țări.

Curatorii FFG (27 ianuarie – 5 februarie) vor contribui la selecția de filme din Focus Nordic. Cu o istorie de peste 40 de ani, FFG este cel mai important eveniment de profil din regiune. Acesta oferă cinematografiei nordice o platformă generoasă și sonoră de promovare printr-o competiție dedicată și programe pentru industrie.

Colaborări cu 5 case de film

„FFG este dedicat susținerii și promovării internaționale a filmelor și a cineaștilor nordici. Este o plăcere și o onoare să cooperăm cu un festival precum TIFF. Profităm de această oportunitate pentru a propune publicului o selecție interesantă din cinematografia nordică contemporană, care este extrem de variată” spune Jonas Holmberg, Directorul Artistic al FFG

Pe lângă acest parteneriat, organizatorii TIFF au anunțat colaborări cu Swedish Film Institute, Danish Film Institute, Finnish Film Foundation, Norwegian Film Institute, Icelandic Film Centre. Focus Nordic va include proiecții de film, cine-concerte, dar și invitați speciali, evenimente sau expoziții.

Vor fi 25 de filme, multe în premieră pentru România. Printre ele se numără “Sisu” (regizor Jalmari Helander, Finlanda), “Driving Mum (Hilmar Oddsson, Islanda), “Sick of Myself” (Kristoffer Borgli, Norvegia), “Triunghiul tristeții (Ruben Östlund, Suedia). Și-au anunțat sprijinul ambasadele din România ale Danemarcei, Norvegiei și Finlandei. TIFF va avea loc, la Cluj-Napoca, în perioada 9-18 iunie.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Best Tools Company a raportat finalizarea rețelei de sucursale, alături de Oradea, Cluj-Napoca și Timișoara, figurând cele din Bacău și Constanța. Compania are sediul central la București.

Best Tools și-a finalizat extinderea cu trei sucursale în Banat și Transilvania

Articolul următor

FOTO: Investiție imobiliară propusă pe strada Gheorghe Doja

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share