Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Proiecții inedite despre Univers la Planetariul din Iulius Mall Cluj

Poți „cutreiera” Calea Lactee, poți merge în misiuni intergalactice și poți cunoaște noi planete și constelații.

De la Iulius Mall Cluj poți porni într-o călătorie în Univers pentru a descoperi misterele spațiului.

Poți „cutreiera” Calea Lactee, poți merge în misiuni intergalactice și poți cunoaște noi planete și constelații. Te așteptăm în Atriumul principal, la planetariul gonflabil – „O călătorie în Univers”, cu două proiecții: „De pe Terra în Univers” și „Patrula Zula – cu picioarele pe Pământ”. Proiecțiile au loc zilnic, până în 5 februarie. Biletele pot fi achiziționate de la intrarea la eveniment.

Până în 5 februarie, atriumul principal al Iulius Mall este o veritabilă punte de lansare spre minunatul Univers. Planetariul „O călătorie în Univers” îi invită pe cei pasionați de Cosmos la o varietate de proiecții cu tematici astronomice. Gândit astfel încât să fie accesibil tuturor categoriilor de vârstă, Planetariul propune călătorii fascinante pline de culoare și dinamism, prin spațiu și timp.

Principala proiecție „De pe Terra în Univers” este un spectacol full-dome, unde curioșii pot descoperi misterele constelațiilor din Emisfera Nordică și a constelațiilor zodiacale, corpurile cerești din sistemul solar în toată splendoarea lor, pot călători către locurile „de naștere” ale stelelor, dar și în locurile unde acestea s-au stins.

De asemenea, vor putea ajunge mai departe de Calea Lactee, vor traversa imensitatea inimaginabilă a miliardelor de galaxii și vor zări marginile Universului Observabil, la 14 miliarde de ani lumină. Toate imaginile sunt însoțite de explicații audio.

Cea de-a doua proiecție se adresează exclusiv copiilor și este vorba despre „Patrula Zula – Cu picioarele pe Pământ”. Aceasta este bazată pe serialul TV de succes “Patrula Zula”. Prin intermediul acestui spectacol, micii eroi învață despre formarea și dezvoltarea planetei Pământ. Cupola gonflabilă a Planetariului are un diametru de 8 m și este dotată cu un proiector digital și scaune confortabile.

Prețul unui bilet este de 40 de lei pentru o proiecție, numărul maximum de persoane care poate participa la un spectacol este de 45/serie, iar spectacolele se țin în limba română și maghiară (pentru aceasta din urmă trebuie sunat în prealabil la +40 745 262 143 pentru programare). Aceeași procedură trebuie urmată și în cazul în care este vorba despre clase de elevi.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Bihorul va avea cei mai mulți kilometri de piste de biciclete construite pe diguri

Articolul următor

O asociere în care lider e Drum Asfalt a fost desemnată să construiască Centura Beiuș

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share