Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cum arată noua fabrică Aboliv de la Cluj

Producătorul de mezeluri din Cluj fabrică atât sub brand propriu, cât și privat | Foto: CIA Aboliv

Investitorii din comuna Mihai Viteazu au prezentat unitatea de producție a mezelurilor recent pusă în funcțiune.

“Hala noastră de maturare, feliere și ambalare și-a început activitatea. Am inaugurat hala de maturare și feliere a produselor crud-uscate, pe un spațiu de peste 1.000 mp. Producem aproximativ 20 de tone de produse zilnic”, au precizat investitorii.

Noua unitate are o suprafață de 1.094 mp, o capacitate de maturare de produse crud-uscate de 29 tone / săptămână și o capacitate de feliere și ambalare de 5 tone / zi. Valoarea investiției se ridică la 3,5 milioane de euro.

Secția este echipată cu utilaje de ultimă generație în domeniul produselor feliate. Pentru prevenirea contaminării încrucișate, linia de feliere este separată de cea de ambalare, respectându-se astfel toate criteriile de siguranță.

Linia de feliere și ambalare are o lungime de 23 m, fiind echipată cu un detector de metale și cu lămpi ultraviolete. În vederea oferirii de produse conforme din punctul de vedere al gramajului, linia de ambalare are integrat un cântar cu ajutorul căruia sunt verificate individuale toate produsele feliate.

Au intrat în marile rețele comerciale

Producătorul de mezeluri din județul Cluj a încheiat, anul trecut, contracte pentru fabricarea unor mărci precum Pikok, Baroni, ARO, Proxi sau Gustoso, deținute de marile rețele comerciale internaționale, devenind astfel cel mai important fabricant în domeniu din România.

CIA Aboliv a devenit cel mai mare furnizor de produse marcă privată din țară, potrivit conducerii societății. Printre produsele de brand fabricate aici se numără Pikok, Cămara Noastră, Baroni (pentru Lidl), Best Farm, Vreau din România, Gustoso (Kaufland), ARO, Metro Chef / Horeca Select, Fine Life (Metro), Casa Gustului (Penny), C Classic (Carrefour), Proxi (Profi), Mega Image.

Firma controlată de Ilie Daniel Bogdan a realizat, în 2021, afaceri de 159 de milioane de lei, cu un profit de 13,8 milioane, având 402 salariați. Aceasta deține brandurile Brio și Apetit.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Lucrările de reabilitare a celor 12 gospodării vechi de 80 de ani din satul turistic Breb au fost introduse în licitaţie publică.

Satul turistic Breb, reabilitat cu 1 milion de euro

Articolul următor
După vânzarea firmei de produse veterinare Maravet (până în 2019) către grupul american Henry Schein, Ferenc Korponay a înstrăinat companiile agricole Dachim și Supliment

Familia Korponay cumpără și vinde firme la foc automat

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share