Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Familia Korponay cumpără și vinde firme la foc automat

După vânzarea firmei de produse veterinare Maravet (până în 2019) către grupul american Henry Schein, Ferenc Korponay a înstrăinat companiile agricole Dachim și Supliment

Omul de afaceri băimărean a finalizat o nouă rundă de vânzări ale business-urilor sale din Cluj și Arad, aprobată recent de Consiliul Concurenței.

După vânzarea firmei de produse veterinare Maravet (în 2019) către grupul american Henry Schein, Ferenc Korponay a înstrăinat companiile agricole Dachim și Supliment, conform 2M News. Ulterior Henry Schein a fuzionat cu Vets First Choice, formând cel mai mare holding de servicii pentru sănătatea animală, Covetrus. Tranzacția în două etape încheiată de Korponay s-a ridicat la 44 milioane euro.

El și-a axat apoi afacerile pe investiții realizate prin Vetimex Capital (fosta Maravet Real Estate), pe care și-a mutat unele active la momentul primei vânzări, de 50% din Maravet. După ieșirea din Maravet, în 2020, Korponay a cumpărat, împreună cu proprietarii grupului Mirus, prin Ideal Projects Services, trei clădiri noi de birouri din Cluj-Napoca.

Acestea sunt Vivido, Advancity și Cube Office, cu o suprafață de 20.000 mp, cu Porsche Engineering, Bosch, Metro Systems printre chiriași. Tranzacția a fost de 30 de milioane de euro. În 2020, Korponay a cumpărat, prin Vetimex, de la antreprenorii clujeni Dan și Sabina Felea, 70% din Dachim Turda, producător de cereale, furaje și ulei presat la rece şi distribuitor de materii prime agricole.

În 2021, Korponay a preluat și restul de 30%, devenind asociat unic. O altă companie achiziționată de la Felea a fost Supliment, ce administrează 150 ha de terenuri agricole. În 13 decembrie 2022, Vetimex a vândut Dachim și Supliment către ROCA Agri RDF, holding de agricultură al ROCA Investments, companie de investiții de capital

Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția în 25 ianuarie 2023. Dachim și Supliment au 2.000 ha de terenuri agricole, o bază de colectare  a cerealelor de 17.000 de tone, o fabrică de extrudare a cerealelor la Arad, o fabrică de uleiuri presate la rece în Cluj – sub brandul Elixir. Totuși, Korponay a rămas membru în Consiliul de Administrație al ROCA.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cum arată noua fabrică Aboliv de la Cluj

Articolul următor

O nouă fermă de găini în județul Mureș

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share