Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Investiție imobiliară de 3,2 milioane de euro, în cartierul ”Unirii” din Târgu Mureș

Aleșii locali ai municipiului Târgu Mureș sunt invitați să decidă, într-o ședință viitoare de lucru, cu privire la oportunitatea aprobării proiectului ”Elaborare PUZ – Modificare zonă funcțională, reparcelare terenuri și stabilire reglementări urbanistice pentru construire locuințe individuale, infrastructură edilitară și acces.” În prezent, proiectul se află în dezbatere publică, pe pagina web a Primăriei Municipiului Târgu Mureș, www.tirgumures.ro, la secțiunea ”Informații publice – Arhitect șef – Urbanism – Documentații urbanism PUZ/PUD – Aflate în dezbatere publică – 2023 – Ianuarie.”

Potrivit Memoriului Tehnic Explicativ, document întocmit de către arh. Iszlai Tamas, obiectivele supuse avizării sunt situate pe raza administrativă a municipiului Târgu Mureș, pe malul drept al râului Mureș, în cartierul ”Unirii”, în intravilanul existent al municipiului Târgu Mureș, ”într-o zonă dominant agricolă”, mărginită de strada Zeno Vancea la nord, strada Zeyk Domokos la sud, teren privat cu numărul cadastral 2224 la est și pădurea, care este deținută de Romsilva, la vest.

”Arealul este în plină dezvoltare, cu mici ansambluri imobiliare în execuție sau realizate”, se menționează în document.

Conform sursei citate, ”zona propusă pentru reglementare are o formă dreptunghiulară, alungită la sud-est, și se compune din zece parcele”, iar beneficiarii investiției sunt următoarele persoane fizice: Ioan Stoica și soția Marioara Stoica, Cristina-Ana Racz și soțul Ernest Lucian Racz, Dragoș Ionel Zbanca și soția Mirela Doina Zbanca, Liviu-Călin Muică și soția Adriana-Daniela Muică, Beniamin Dogar și soția Sara Dogar, Adrian Teodorescu și soția Dorina Teodorescu.  

Proiectul propune relotizarea terenurilor în nouă parcele ”cu dimensiuni relativ egale și cu fronturi egale” realizate pe drumul privat de pe frontul nordic.

”Valoarea estimativă a lucrărilor pentru realizarea extinderii rețelelor edilitare și a locuințelor propuse este de 3.297.575 de euro, adică aproximativ 16.265.123 de lei”, se menționează în același Memoriu Tehnic Explicativ.

În același document se mai precizează că ”beneficiarii vor executa lucrări de construire și amenajare a locuințelor individuale și extinderea rețelelor edilitare pe o perioadă de 5-8 ani.”

Alex TOTH

Post-ul Investiție imobiliară de 3,2 milioane de euro, în cartierul ”Unirii” din Târgu Mureș apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

TH Trucks a livrat 1.100 de camioane într-un an

Articolul următor
Lucrările de reabilitare a celor 12 gospodării vechi de 80 de ani din satul turistic Breb au fost introduse în licitaţie publică.

Satul turistic Breb, reabilitat cu 1 milion de euro

Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
1
Share