Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

TH Trucks a livrat 1.100 de camioane într-un an

Livrările dealerului de autocamioane cu sediul în Gilău s-au dublat în 2022.

TH Trucks a livrat, anul trecut, 850 de camioane DAF noi în România, la care se adaugă 250 de DAF înmatriculate la clienți multinaționali, comparativ cu 680, respectiv 150 în 2021, conform Tranzit.

Transportul pe distanțe lungi constituie principalul generator de volume al producătorului olandez, cu o pondere de 85% în România, restul fiind autoșasiuri. De la 2023 se așteaptă o pondere mai mare, de 25%, a vehiculelor specializate, mai ales de construcții, XDC și XFC.

„Obiectivul stabilit cu DAF este de 20%, dar obiectivul meu personal este de 25%“, a detaliat Adrian Gorcea, Chief Operating Officer al TH Trucks. Dintre vehiculele livrate în 2022, aproape 70% au fost modele din generația lansată în 2017, iar restul, din generația nouă (NGD).

Printre cumpărătorii din 2022 s-au numărat și clienți care nu au mai avut DAF în flotă, a precizat Sandu Stoica, CEO al TH Trucks. Ei au ales să testeze noua gamă, construită în jurul șoferului, lucru important în această perioadă de criză de forță de muncă, dar care aduce și consum redus, confort, siguranță suplimentară.

Divizare după schimbările de acționariat

În 2021, compania clujeană EVW Holding și-a schimbat denumirea și identitatea vizuală după schimbările intervenite la nivel de acționariat, devenind TH Trucks. Decizia rebranding-ului a venit ca urmare a schimbării acționariatului: Turbos Hoet Group (Belgia) a cumpărat 50% din acțiunile EVW Holding.

TH Trucks a rămas unic distribuitor al mărcilor DAF, Isuzu, VDL și un principal furnizor de piese de schimb. Compania are o rețea de centre service specializate extinsă, în România și Republica Moldova.

În 2020, o altă companie din grup, Logistic E van Wijk Cluj, a transferat către o nouă firmă activitatea de real estate, pentru îmbunătățirea performanței și a profitabilității ambelor linii de business. E van Wijk Real Estate Cluj se ocupă acum cu închirierea și subînchirierea bunurilor proprii sau închiriate. Ramura transport a rămas în societatea divizată Logistic E van Wijk.

TH Trucks avea, în 2021, afaceri de 436 milioane lei, cu un profit net de 11,2 milioane și 354 de angajați. Logistic e Van Wijk înregistra o cifră anuală de afaceri de 155 milioane lei, cu un profit net de 9,8 milioane și 372 angajați. Asociații societății din Gilău sunt Turbo S Hoet Group (50%) și Gheorghe Chita (50%), iar cei ai societății din Sânnicoară, E van Wijk România (75%) și Mircea Mureșan Invest (25%).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Consilierii județeni au aprobat în unanimitate, bugetul propriu al judeţului şi al instituțiilor și serviciilor publice subordonate, pentru 2023, de 363 milioane de lei.

Sălajul pune deoparte 36 milioane € pentru investiții

Articolul următor

Investiție imobiliară de 3,2 milioane de euro, în cartierul ”Unirii” din Târgu Mureș

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share