Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Sonaca a livrat 1.000 de seturi de bord pentru Airbus 320

Sonaca Aerospace Transilvania (SAT) a livrat, de la Cluj, setul de bord de atac nr. 1.000 pentru avionul Airbus A320.
Constructorii echipamentului au fost premiați de către conducerea societății | Foto: Sonaca

Compania aerospațială cu uzină în județul Cluj a raportat o livrare aniversară.

Sonaca Aerospace Transilvania (SAT) a livrat, de la Cluj, setul de bord de atac nr. 1.000 pentru avionul Airbus A320. “Anul 2023 a început excelent pentru noi. Mulțumim tuturor angajaților pentru eforturile, implicarea și seriozitatea demonstrată de-a lungul timpului”, a transmis conducerea SAT.

Airbus A320 este o familie de avioane bimotoare de pasageri, de diametru standard (cu un singur culoar), scurt/mediu-curier construite de concernul francez. Familia conține patru modele, în funcție de autonomia de zbor și de capacitate: A318, A319, A320, A321. Avionul a fost gândit pentru a fi concurent modelelor Boeing 737 și Douglas DC-9.

Afaceri în creștere la Cluj

SAT este o companie aerospațială activă în aerostructură, servicii, inovație, spațiu și apărare cu fabrică în localitatea clujeană Bădeni, din comuna Moldovenești. Aceasta produce piese de Airbus și asamblează avionul S200. Afacerile sale se ridicau, în 2021, la 46 milioane lei, în urcare față de anul precedent, cu un profit net de 1,1 milioane, SAT având 114 angajați.

Grupul belgian Sonaca se ocupă cu producerea de componente pentru aripi de avioane. Acesta este furnizor pentru Airbus, Embraer, Dassault Aviation, Bombardier, Gulfstream. Construirea fabricii din Cluj a durat un an și jumătate. Investiția inițială, de 52 de milioane de lei, include și un ajutor de stat oferit de Guvernul României, de 24 de milioane.

Grupul deține unități de producție în România, China, Canada și Brazilia. Sonaca are 2.500 de angajaţi la nivel mondial, între care 350 de ingineri, fiind deținută de statul belgian, prin Wallonia Regional Investment Company.

Total
5
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Proiectul despre orientarea tinerilor în carieră de la Oradea, replicat la nivel național

Articolul următor

A început sesiunea de depunere a proiectelor în cadrul Agendelor județului Sibiu

Citește și:
Citeste mai mult

Comuna Căbești Bihor – Smart Village

Comuna Căbești a primit distincția „Best Smart Village Project” pentru proiectul „Căbești Smart School”.   Premiul „Best Smart…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
5
Share