Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Șteiul, parte în proiectul european FARO

Orașul Ștei participă la Proiectul FARO, finanțat din bani europeni, având ca scop promovarea la nivel european a patrimoniului cultural, care va fi o componentă de bază în dezvoltarea turismului local.

În 25 și 26 ianuarie, primarul Șteiului, Iulian Bălaj, a participat, în orașul Nova Gorica, la etapa proiectului FARO, organizată de către acest oraș sloven, care în 2025 va fi Capitală culturală europeană, în parteneriat cu orașul italian Gorizia.

Orașul din două țări

Orașul din două țări

În 1947 creionul necruțător al conducătorilor marilor puteri ale lumii a împărțit harta orașului în două. O parte din oraș a rămas în Italia (localitatea Gorizia), iar o altă parte, în fosta Iugoslavie al lui Tito (localitatea Nova Gorica).

Cele opt participante la acest proiect: Dimitrivgrad (Bulgaria), Nova Gorica (Slovenia), Carbonia (Italia), Shkroder (Albania), Piotrkow Trybunalski (Polonia), Lousada (Portugalia) și Ștei, precum și Asociația ATRIUM (Forli-Italia), fac parte din Ruta Culturală ATRIUM a Consiliului European și au fost pe rând gazde și organizatoare ale seminariilor pentru lucrările din cadrul proiectului.

Șteiul va găzdui la sfârșitul lunii februarie, ultima etapă a acestor mobilități, care au contribuit la dezvoltarea ideilor despre promovarea turismului cultural, iar schimburile de experiență au fost utile pentru a gândi noi concepte pentru procesele de prezervare, restaurare și reconversie a patrimoniului cultural din orașul nostru.

Prin acest proiect și prin toate celelalte desfășurate în cadrul Rutei Cultural Europene ATRIUM, prin faptul că în luna mai, 2023, lucrările Adunării Generale a Asociației ATRIUM vor avea loc la Ștei, prin dezvoltarea celorlalte investiții în obiective turistice, orașul nostru va putea constitui un important punct de interes în turismul bihorean și chiar național”, a declarat Iulian Bălaj.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Destinaţia Sibiu, promovată în cadrul târgurilor internaţionale de turism din Madrid și Stuttgart

Articolul următor

EXCLUSIV. Cui aparțin cele 15 tone de NPK evacuate din incendiul de la Târgu Mureș

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share