Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

S-a străpuns tunelul Bătuța din proiectul modernizării căii ferate Arad – Simeria

Potrivit Asociației Pro Infrastructura, antreprenorul general WeBuild (contract semnat în 2017 pe 4 ani) și subcontractorul Cipa au ajuns cu săpătura în capătul dinspre Arad al tunelului Bătuța în lungime de 649 metri.

Acesta va permite, începând de anul viitor, circulația cu 160 km/h pe încă 16 kilometri din cei 144 aflați în reconstrucție între Ghioroc și Simeria. Astfel, din 2024 va rămâne la viteza veche (70 km/h, dar pe fir modernizat) doar sectorul Ilteu-Câmpuri Surduc în lungime de 14 km. Din păcate acolo antreprenorul Aktor este în urmă cu două tuneluri.

Gata în 2024

De la străpungere până la circulația trenurilor mai sunt lucrări importante de făcut: finalizarea galeriei, execuția căii, electrificarea și semnalizarea. Toate durează cam 12 luni. La capătul dinspre Simeria, lucrările la structurile de sprijin au fost blocate undeva în Guvern de niște avize.

Dacă nu apar alte surprize neplăcute, de la anul vom folosi calea ferată reabilitată pe toată distanța Sighișoara-Curtici (348 km) din care aproximativ 320 km sunt proiectați pentru viteza maximă de 160 km/h.

https://proinfrastructura.ro/proiecteinfrastructura.html?fbclid=IwAR2DCSepub2rsL4CWc-2kKUu-HmC0q0It1PdCjNmJQFQDn4lFo7nuSviI4g#map=10/46.03/22.04

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Proiectul T@Book a fost lansat, la complexul ABC Incubator, din Cluj-Napoca de către fondatorii Ștefan Vâju, Florentin Bota, Levente Szakacs.

Platformă de Culture Media la Cluj. “Va fi cea mai mare bibliotecă din lume”

Articolul următor

Acord de parteneriat strategic între Universitatea din Sibiu și UBB Cluj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share