Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Acord de parteneriat strategic între Universitatea din Sibiu și UBB Cluj

Senatul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu a aprobat încheierea unui acord de parteneriat strategic cu Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Acordul prevede schimb de informații și colaborare în domeniile educație și cercetare.

Acordul de parteneriat strategic dintre Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca și Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu vizează reglementarea cooperării de principiu dintre cele două părți, mai ales în domeniul educațional, în cercetare-dezvoltare-inovarea și în implementarea de proiecte comune, au explicat reprezentanții universității sibiene.

Acordul are două pagini și conține patru capitole, care se referă la obiectul parteneriatului strategic; transparență, stricta confidențialitate și comunicare publică; durata parteneriatului strategic, precum și are câteva precizări finale.

Din capitolul care descrie obiectul parteneriatului reiese că acesta „constă în principal din activități și proiecte pe care părțile intenționează să le deruleze, în colaborare, care vizează educația, cercetarea-dezvoltarea-inovarea, relația cu societatea și procesele de bune practici administrative”. Acordul mai prevede că fiecare partener va pune la dispoziție în cadrul cooperării infrastructura și competențele pentru realizarea unor activități specifice. „Aceste activități și proiecte specifice vor fi operaționalizate la data implementării prin protocoale particularizate de implementare, agreate în comun de către parteneri”, se mai arată în primul capitol.

Cel de-al doilea capitol, cu referire la transparență, are două articole. În primul se menționează că „fiecare partener va pune celuilalt partener la dispoziție orice fel de informație necesară, conform legislației din România”. În cel de-al doilea articol scrie că „partenerii au obligația de a păstra confidențialitatea oricărei informații transmise ca atare de către celălalt partener; în cadrul cooperării partenerii vor respecta interesele celuilalt partener”.

Acordul va avea o durată de 5 ani și va putea fi prelungit printr-un act adițional.

Potrivit conducerii ULBS, „inițiativa a venit dinspre Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, dar colaborarea efectivă s-a cristalizat deja de-a lungul întâlnirilor consorțiului Universitaria, în care ambele instituții sunt membre”.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

S-a străpuns tunelul Bătuța din proiectul modernizării căii ferate Arad - Simeria

Articolul următor

ContiTech Timișoara are un nou director, venit din Mexic

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share