Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Touristica 2023. Care sunt cele mai căutate vacanțe din acest an

Evenimentul de la Cluj va reuni cei mai importanți tour operatori și agenții de turism, care vin cu oferte pentru noul sezon.

Târgul de turism Touristica revine cu prima ediție din acest an, în 17-19 februarie, la complexul comercial Vivo. Turiștii au acces, în perioada târgului, la consultanță în alegerea unui pachet potrivit și reduceri speciale. Anul trecut, turismul estival a înregistrat creșteri, depășind așteptările agențiilor. Acestea au concluzionat că vara anului 2022 a fost cel puțin la fel de bună precum perioada dinaintea pandemiei.

Cosmin Cismaș, Business Development Manager al Destine Holidays, a sintetizat cele mai căutate destinații pentru vacanța de vară 2023. „Pe lângă destinațiile obișnuite de charter (Turcia, Grecia, Egipt, Tunisia, Spania), ne așteptăm la o creștere a cererilor și pe alte produse. Acestea sunt circuite, city-break-uri, vacanțe exotice.

Să nu uităm destinațiile de proximitate, unde turiștii vor merge în vacanțe de tip individual: Bulgaria, Nordul Greciei, Croația, Muntenegru. România rămâne cea mai căutată destinație, ca număr de turiști și în 2023. Pe lângă destinația litoral, preconizăm o creștere a city-break-urilor  interne în special cu avionul (din iunie se vor opera zboruri și pe Brașov), sejururi balneo și circuite interne”, a spus Cismaș.

Nou concept: Gourmet Holidays

Agențiile anunță revigorarea unor destinații care au fost mai puțin sau chiar deloc vizitate pe timpul pandemiei. Este vorba atât de cele din România, Europa, cât și despre circuitele exotice sau croaziere.

„Pregătim un produs nou și care nu s-a mai regăsit în portofoliul agențiilor de turism și anume: Gourmet Holidays. Pe scurt: Turiștii noștri vor călători în diferite destinații și vor experimenta din bucătăria locală fiind însoțiți de către un celebru chef din România. Va fi, credem noi, ceva interesant”, a adăugat Cismaș.

Ofertele târgului sunt destinate atât familiilor, agențiile recomandând destinații unde acestea pot beneficia de facilități specifice, cum ar fi Turcia, dar și tinerilor. Pentru evenimentele speciale, precum luna de miere, agențiile recomandă destinațiile exotice sau croazierele.

„Pentru a găsi soluția potrivită invităm tinerii căsătoriți în agențiile de turism, unde vor găsi împreună cu consultanții de turism specializați, oferta cea mai potrivită acestui eveniment important”, spune oficialul Destine Holidays.

Înscrierile timpurii, sugerate de agenții

În cadrul târgului, turiștii pot găsi atât oferte last minute, cât și early booking, acestea din urmă fiind cele sugerate de agenții. “Am observat în ultimii ani un interes tot mai ridicat al clienților pentru călătorii și vacanțe, astfel că Târgul de Turism a devenit extrem de iubit de către cei care sunt interesați să își achiziționeze o vacanță.

Sunt atrași și de reducerile extra pe care le primesc pe perioada târgului de la operatori sau facilitățile suplimentare. În plus, regăsesc în același loc destinații spre oriunde în lume și tipuri de agenții specializate pe diferite tipuri de turism”, a declarat Carmen Ciocian, organizator al Touristica.

Târgul poate fi vizitat de vineri până duminică, între 10:00 și 22:00, accesul fiind gratuit. Touristica este cel mai mare târg de turism din Transilvania, fiind organizat de Libero Events. Acesta facilitează legătura dintre agenții și pasionații de călătorii din România. Ediția precedentă a avut loc în perioada 25-27 noiembrie. Cel mai mai interes au prezentat destinațiile de vară, cu chartere: Turcia, Egipt, Grecia.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

CESAROM a lansat Pro Club

Articolul următor

TeraPlast devine procesatorul de polimeri nr. 1 în Europa Centrală și de Est

Citește și:
Citeste mai mult

Clujul găzduiește Aviation-Event 2023

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj (AIAC) a oferit un preambul al conferinţei internaţionale de aviaţie. Au fost prezenți…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
1
Share