Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Acord de business Maramureș – Republica Moldova, semnat la Chișinău

Acordul prevede pentru organizarea, în municipiul Baia Mare, la finalul lunii septembrie, a RMP, în cadrul evenimentului Rivulus Dominarum, expoziție de bunuri de larg consum a Camerei de Comerț și Industrie Maramureș (CCIM). 

Un acord de parteneriat între cele două organizații camerale s-a semnat pentru viitoarea ediție a expoziției Republica Moldova Prezintă (RMP), din județul Maramureș.

Acordul prevede pentru organizarea, în municipiul Baia Mare, la finalul lunii septembrie, a RMP, în cadrul evenimentului Rivulus Dominarum, expoziție de bunuri de larg consum a Camerei de Comerț și Industrie Maramureș (CCIM).

La invitația Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCIRM), o delegație a CCIM participă, în această săptămână, în țara vecină, la evenimente economice organizate cu prilejul celei de-a XX-a ediții a expoziției naționale Fabricat în Moldova.

La ceremonia oficială de inaugurare, cei doi președinți ai organizațiilor camerale, Florentin Tuș și Sergiu Harea, au semnat acordul cadru de parteneriat ce are ca scop realizarea celei de a III-a ediții a Salonului RMP, în cadrul Rivulus Dominarum.

Tuș și-a exprimat convingerea că și ediția din acest an a expoziției va reuni un număr semnificativ de agenți economici de peste Prut. 120 de antreprenori din Republica Moldova și România au participat la Forumul de afaceri Republica Moldova-România, organizat în cadrul Fabricat în Moldova 2023.

La această acțiune a fost prezentă o delegație de la Consiliul Județean Maramureș, condusă de vicepreședintele Radu Trufan. În cadrul acestei întâlnirilor vor fi consolidate relațiile parteneriale cu omologii de la Filiala Ungheni a CCIRM.

Învățământul dual a fost promovat în cadrul Fabricat în Moldova. A fost semnat proiectul de Parteneriat Educațional „Perspective noi în învățământul tehnologic. Învățământul preuniversitar dual” între CCIRM, Inspectoratul Școlar Județean Maramureș și CCIM.

În această săptămână, la Chișinău au loc întâlniri de afaceri incluse într-un forum, prezentări de companii și conferințe pe teme de interes în sfera cooperării comercial-economice. În cadrul întâlnirilor, președintele CCIM a purtat discuții și cu Cristian-Leon Țurcanu, ambasadorul României în Republica Moldova. ”Fabricat în Moldova” se desfășoară până în 5 februarie, la CEI Moldexpo Chișinău.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Aleșii locali au aprobat bugetul general propriu al județului pentru anul în curs, valoarea sa fiind de 1,42 miliarde de lei.

Județul Cluj a rezervat 82 de milioane de euro proiectelor europene

Articolul următor
În valoare de 72 de milioane de lei, investiția din ZMC vizează 11 sate.

Compania de Apă Someș își extinde rețelele în Metropola Cluj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share